Pennosen Kroisos

Huhhuh, tuli suorastaan sellainen olo, että tässä ryvetään rahassa ihan urakalla, kun Kela oli maksanut mulle karenssin (nykyään kiltimmin omavastuuajan) jälkeiset sairauspäivärahat…16€ oli napsahtanut tilille. Ihan mielettömän hurjaa! Tuo pitää sisällään siis kokonaista kaksi päivää, eli yhden päivän hinta on noin 8€. WooHoo! Onneksi osasin arpoa itselleni edullisen taudin! Vein maanantaina jatkoa saikulleni, joten luultavasti sitäkin lappusta lukevat muutaman viikon ennen kuin seuraavaa rahaa tilillä näkyy. Taitaa mennä heinäkuun puolelle.

Mulla on ajantaju ihan kaiteissa… suorastaan järkytyin eilen, kun tajusin, että juhannus on jo ensi viikolla! Eipä sillä, että tässä mitään suuria juhannussuunnitelmia olisi, mutta että jo näin nopeasti! Kai tässä on ollut muuta ajateltavaa!

Tänään menen hetkeksi hemmoteltavaksi kampaajalle. Ajattelin lyhentää hiuksia aika reilusti. Alkuperäinen suunnitelmahan oli antaa hiusten rehottaa ja kasvatella hitaasti polkkatukkaa, mutta nyt kun en vielä tiedä onko karvan karvaa parin kuukauden päästä enää päässä, niin ajattelin, että jos lyhentäisi kuitenkin. Äiti taitaa pelätä, että vedän nyt itseni kaljuksi, sen verran eilen keskusteltiin puhelimessa ja hää vihjas, että älä liikaa kynitytä sitä päätäsi. Ei tässä tosiaan olla vielä kaljua ajelemassa, lyhennän vaan kesätukan itselleni. On sitten helpompaa, jos sytohoidot alkaa, kun pitkähköjä hiuksia ei ole joka puolella! Ja kun tässä muutenkin tulee huilattua ja nukuttua päikkäreitä, niin jos sitä ei joka kerran jälkeen kun sängystä nousee näyttäisi ihan mettänpeikolta, kun tukka sojottaa sinne, tänne.

Tässäpä kuvaa viime viikon leipomuksesta. Ei ole space cake, oiskin ollu 🙂

skumppa2

skumppa3

Mua vähän nyppii, kun ihmiset suunnittelee meidän kesälomaa omien ideoidensa pohjalta. Olen yrittänyt vääntää ratakiskosta, että kun en tiedä vielä, missä vaiheessa heinäkuuta mun hoidot alkaa, vai meneekö ne elokuun puolelle, niin sehän tarkoittaa sitä, että me todellakin ollaan menossa jos vaikka minne lomailemaan. Tanja ja leirintäalue ei todellakaan kuulu samaan lauseeseen edes silloin, kun olen terve, saati nyt! Mä tartten hotelliaamiaisen, vessan ja suihkun huoneeseen! Aion pysyä koko kesän kotona, ehkä hilpasen Tampereella tai Kouvolassa, riippuen siitä kumpaan huvipuistoon tässä ollaan Keskenkasvuista viemässä. Itse liputtaisin Tampereen puolesta, voisin laittaa Nörtin ja Keskenkasvuisen rilluttelemaan huvipuistoon ja itse istuskella kummitädin kanssa jossain kivalla terassilla siiderillä… 😀

Meillä joku sai päähänsä, että voitaisiin vaihtaa työhuone ja makuuhuone päikseen. Tottahan se on, että tämä missä työhuone on, on kämpän viilein huone. Makuuhuoneeseen porottaa koko päivän aurinko, työhuoneeseen vasta illalla ja sekin on laskemassa… Tämän idean takan en siis tällä kertaa minä! Olosuhteista johtuen en mitenkään mahdottomasti riemusta kiljunut, kun Nörtti hiippaili rullamitan kanssa pitkin kämppää ja teki merkintöjä post-it-lapuille.

Suostutellakseen kovin vähän innostunutta frouvaansa, keksi Nörtti seuraavaa. Mä saisin makkarista oman työhuoneen, josta tulisi samalla vierashuone, eli sinne mahtuisi se ilmalla täytettävä vierassänky. Saisin myös maalata (vihdoin!) makuuhuoneen kammottavan siniset seinät mieleisekseni! Ihan mitä vaan, kunhan homma saataisiin käyntiin, paitsi ei kuitenkaan mennyt lupaamaan mulle Ken on Kiuruista Kaunein-tapettia, jota rakastan! (kyllä mä vielä sitä vaaleanpunaista versiota saan… odottakaahan vain…)

Yritin saada herraa tajuamaan, että mä olen käsipuoli ja jos hommaan ruvetaan, se on myös saatava päätökseen ennen hoitojen aloittamista ja sitä ennen meillä on myös Keskenkasvuinen pari viikkoa, että olis sitten aloitettava ja just nyt musta ei oo kauheesti apua! Voin toki oikealla kädellä kantaa tavaraa paikasta A, paikkaan B, mutta minkään painavan siirtelyyn miusta ei ole! Eikä kauheesti apuvoimiakaan ole tarjolla, kuulemma kaikki hoituu, on pakko, näin mulle kerrottiin.

Jään jokseenkin kauhunsekaisin tuntein odottamaan mitä tuleman pitää…

Toisaalta vaaleanpunainen työhuone olis aika ihana….

Vastaa