Pieni potilas

Meidän Miska on melkoisen halipulainen kaveri ja tuossa jokin aika sitten ihmettelin suuresti, miten Miskan hengitys oli alkanut tuoksahtamaan. Tutkittuani hieman kissan suuta, huomasin, että toisella puolella yläleukaa on melkoinen tulehdus menossa, joten ei kun lääkärille. Lääkäri kertoi, että Miskan hammas resorpoituu, eli sulaa ikäänkuin pois. Syytä ei tiedetä, sokeritauti voisi olla yksi syy. Miskan sokeriarvot olivat kuitenkin paremmat kuin hyvät, joten siinä mielessä ei syytä huoleen. Aloitettiin antibiottikuuri ja sovittiin hammaskivenpoisto seuraavalle viikolle.
IMG_8860

”Tyhmä lääkäri tuikkasi piikin niskaan, tuli paha olo ja alkoi nukuttaa…”
IMG_8863

Hammaskivet saatiin poistettua ja suuta tutkittua. Tulehdus oli alkanut hellittämään, mutta vielä sitä oli sen verran, että antibiottikuuria päätettiin jatkaa vielä viisi päivää. Miska oli melkoisen sikeässä unessa, kun kotiin tultiin. Peittelin Miskan lämpimästi ja kyllä siinä muilla riitti ihmettelemistä, kun toinen makasi aivan liikkumatta, vaikka toiset kävivät kovasti Miskaa herättelemässä.

IMG_8865

Tikru ja Miska ovat veljekset samasta pentueesta, vaikka voisi luulla ihan jotain muuta. Huoli paistoi Tikrun koko olemuksesta ja ajoittain Tikru kävi tarkistamassa velipojan tilannetta, jonka jälkeen Tikru tuli murisemaan ja sähisemään mulle. Minun syytähän se tietysti oli, että velipoika on tolkku pois. Hissukseen Miska alkoi heräilemään ja parit pissit sain putsata vääristä paikoista pois, kun ei reppana tokkurassa kerinnyt laatikolle. Viimeisin vilkaisu Miskan suuhun osoitti, että nyt on tulehdus voitettu, antibiotit loppuivat keskiviikkona, joten nyt vaan dentiseptiä ikeniin ja toivotaan parasta.
IMG_8866

IMG_8869

IMG_8870

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa