Ranuan Eläinpuisto 1

Me oltiin tosiaan varattu Yöttömän Yön safari eläinpuistoon. Kovasti jännättiin, että saadaanko sadekuuro niskaamme vai ei. Sonnustauduttiin sadevaatteisiin ja kas kummaa sade taukosi juuri kun lähdettiin mökistä. Opastettu kierros eläinpuistoon alkoi sovitusti klo 21 ja meidän perhe oli ainoa, joka kierroksella oli. Toki onhan sillä hintaa, mutta kuvittelin, että siellä olisi ollut muitakin.

Safariin kuului siis opastus eläinpuistossa, eläinten ruokkimista (kysyin ennakkoon mitä eläimiä päästään ruokkimaan ja kuulemma ainakin hirviä, karhuja ja jääkarhuja) sekä kierroksen lopuksi kodassa makkaranpaistoa ja mehua. Puistokierrokseen meni sellainen vajaa pari tuntia, vaikka ihan rauhassa käveltiin ja oppaan kanssa juteltiin.

Oikein mukava paikka tuo Ranuan eläinpuisto. Hyvin on helppokulkuinen ja hienosti hoidettu. Itse tykkäsin kovasti siitä miten paljon siellä oli pöllöjä, ne kun jostain syystä ovat mun sydäntä lähellä. Koska oltiin illalla/alkuyöstä liikenteessä olivat pöllöt hyvin esillä. Tunturipöllö naaras oli haudontapuuhissa ja sähisi tuimasti liian pitkään tuijottavalle turistille.

Opas kertoili paljon mielenkiintoisia asioita eläimistä yleensä ja paljon myös näistä Ranuan eläinpuistossa majailevista yksilöistä. Laulujoutsen Julli oli kyllä aika persoona, kun menimme lintuaitauksen luo, kipitti Julli kovaan ääneen huudellen aidan viereen meitä moikkaamaan, se on kuulemma hoitajien kaveri, mutta turisteja tykkää nokkia 🙂 Julli on aikoinaan hoidettu kuntoon Ranualla ja päästetty takaisin luontoon, mutta sitten puistoon alkoi tulla soittoja, että täällä olisi joutsen, joka pyrkii väkisin tupaan, tulettkos tekemään asialle jotain. Niin Julli jäi sitten pysyvästi eläinpuistoon.

Suloisuudessaan minut hurmasi pieni bambi, joka oli oikein sievästi heinikossa huilaamassa ja kun emo tuli vielä pienokaista pitämään hyvänä, niin kyllä siinä sydän sulaa!

Ehkä mielenkiintoisin fakta, jonka kuulin tuolla oli se, että hitaan, köntyksen oloinen rastatukka, myskihärkä kuuluu vaarallisuusasteikossa samaan sarjaan kuin karhu ja jääkarhu eli vaarallisimpiin eläimiin. On kuulemma hitaahkosta olemuksestaan huolimatta hyvin nopea ja ärhäkkä tapaus.

Kun kierros oli ohi ja oltiin makkaraa paistamassa, mieleen hiipi ajatus, että nyt muuten ei kaikki mennyt niinko Strömsössä. Eipä päästy ruokkimaan eläimiä! Keskenkasvuinen ihmetteli asiaa ääneen, kun käveltiin takaisin mökille. No, aamulla mentiin sitten respaan ja kerrottiin asiasta ja siellä oltiin äärimmäisen pahoillaan ja vakuutettiin, että kyllä olisi pitänyt olla sitä ruokintaa.

Käytiin aamupalalla ja palattiin takaisin ja respasta ilmoitettiin, että jos vain meille passaa, niin päästäisiin uudelle kierrokselle ja nyt todellakin ruokkimaan niitä eläimiä. Ja kyllähän se passasi. Päästiin ruokkimaan villisikoja, naaleja, karhuja, jääkarhuja ja vielä erityisen hienona eleenä, päästiin kurkistamaan karhunpesään jossa majailee Mallan keväällä hylkäämä, vielä toistaiseksi nimetön, naaraspentu. Sen verran iso tuo pikkuinen jo oli, että ihan halimaan ei päästy, mutta herkkuja syötettiin pikkuisellekin. Karhuista ja jääkarhuista tulee ihan omat postaukset.

Seuraavassa sitten läjä kuvia ja lopussa video, jossa pieni otos eläinpuiston eläimistä ja siinä videolla loppu viimeksi kuvaa miten Nörtti syöttää naaleja. Melko rohkea tämä yksi tapaus!

ranua52

ranua7

ranua10

ranua12

ranua16

ranua100

ranua25

ranua27

ranua30

ranua31

ranua34

ranua37

ranua38

ranua40

ranua41

ranua42

ranua53

ranua55

ranua98

ranua43

ranua44

ranua46

ranua47

ranua48

ranua99

ranua49

ranua50

ranua51

Vastaa