Rovaniemi ja Arktikum

Meillä oli hotelli varattuna neljäksi yöksi, mutta kuten aina, meillä hommat muuttuu lennossa ja päätettiin, että kolme yötä riittää. Hotellin ikkunasta näkyi Jätkänkynttilä, varsinkin iltaisin se näytti vallan kauniilta. Keskenkasvuinen tiedusteli, että mikä on jätkänkynttilä. Näytin sitten kuvan jätkänkynttilästä, siis oikeasta sellaisesta ja siihen Keskenkasvuinen totesi: ”No aika halpa kopio toi silta!” 😀

Koska Napapiiri oli jo alitettu, niin pitihän se myös ylittää! Poikettiin siis Joulupukin pajakylässä. Siellä myös syötiin ja voin todeta, että en ole koskaan syönyt niin hyvää savuporokeittoa. Paikka ei ehkä ollut viehättävimmästä päästä, mutta ruuan hinta-laatusuhde oli oikein hyvin kohdillaan!

Pajakylästä löytyi sitten Joulupukki, jonka luona oli oman kameran käyttö ehdottoman kielletty, pientä rahastuksen makua. Neiti ei oikein innostunut ajatuksesta ja kun kuuli, että Joulupukki puhui turistien kanssa italiaa, kääntyi hän pois ja totesi, ettei oikeen halua keskustella ranskaa puhuvan pukin kanssa. No, eipä tuo mitään, aitohan me nähtiin jo aikaisemmin! Tuo Pajakylä on lähinnä shoppailua varten, on siellä muutama kahvilakin, mutta ei sellaista tunnelmaa kuin Santa Parkissa.

rovaniemi1

rovaniemi3

rovaniemi4

rovaniemi9

IMG_7766

rovaniemi15

Keskenkasvuisen suuri toive oli nähdä revontulia. No, yöttömässä yössä tuon toiveen toteuttaminen on lähinnä mahdotonta. Kunnes… käteeni osui Arktikumin esite ja siinä kerrottiin, että tiedekeskuksessa on revontuliteatteri, jossa pääsee ihailemaan revontulia ja tämä kaikki tapahtuu selällään köllötellen teatterin penkeillä. Kysäisin sitten ohimennen Keskenkasvuiselta, että mentäiskös käymään ja kun tuolla 11 vuotiaalla on loppumaton tiedonhalu, niin jo pelkkä tiedekeskus oli hänen mieleen ja se, että siellä näkisi revontulia, vaikkakin vain teatterissa, niin neiti oli intoa täynnä heti. Ennen kuin lähdimme ajelemaan kohti etelää poikkesimme siis tiedekeskus Arktikumissa, tai Arkikumissa, kuten Keskenkasvuinen asian ilmaisi. Suositellaan!

Tiedekeskuksessa oli vaikka mitä mielenkiintoista ja paljon pääsi itse kokeilemaan ja tekemään. Siellä sai ..m tutkia eri eläinten turkkeja kameran avulla, katsella missä kohtaa maailmaa mikäkin vyöhyke menee, mitä tarkoittaa vuodenaikojen vaihtuminen. Siellä oli jääluola (joka ei siis tuntunut miltään Santa Parkin -8c asteen jälkeen) jossa saattoi kokeilla miten lumikiteet muodostuu ja miltä tuntuu olla lumisokea. Siellä Keskenkasvuinen ja minä testattiin inuitien aurinkolaseja, melko päheet.

rovaniemi18

rovaniemi17

rovaniemi19

rovaniemi20

rovaniemi23

rovaniemi24

rovaniemi25

rovaniemi26

rovaniemi27

rovaniemi29

rovaniemi32

rovaniemi34

rovaniemi35

rovaniemi36

rovaniemi39

rovaniemi42

IMG_7835

rovaniemi43

rovaniemi45

Pikaräpsy autonikkunasta: tältä Arktikum näyttää ulkoa 🙂
IMG_7838

Vastaa