Ruusukuppineurootikko

Minut tuntevat tietävät, että kärsin pahasta ruusukuppineuroosista. Kaikki alkoi aikoinaan kun tärmäsin nättiin kahvikuppiin jollain kirpputorilla ja sen hinta oli 20 snt. Eihän sitä voinut sinne jättää. Vuosien varrella on lasikaappiin kertynyt kuppi jos toinenkin tasseineen ja erilaisia pullalautasia. Nyt voin kattaa jokaiselle vieraalle hänen näköisen ja oloisen kahvikupin ja kommenteista päätellen vieraat ovat tyytyväisiä… Kahvi kuulemma maistuu kauniista, ohutreunaisesta kupista paremmalle ja kahvi ei ehdi jäähtymään koska kupposet ovat kuitenkin mukeihin verrattuna pieniä, joten sen tyhjentää nopeasti ja voi juoda useamman kupillisen kahvia! Pitäisiköhän mun tehdä postaus siitä, kun järjestelen taas tuon kahvikuppikaappini ja esitellä muutama lempikuppi?

2014-05-28 11.22.19

Meillä oli pöytä paikallisella kirpparilla. Sieltä ei kauhean usein löytöjä tällainen ruusukuppineurootikko tee, sillä pöydät notkuvat lähinnä lastenvaatteita ja sitten ylihintaista Arabiaa. Mulla on periaate, että kuppi ja tassi saa maksaa mahdollisimman vähän, jos satsiin kuuluu useampia niin sitten joku 6€ on yläraja. Arabiaa osta vain jos hinta ja laatu kohtaa. Yhdestä Arabian Liisa-sarjaan kuppista, tassista ja pullalautasesta olen tainnut heikolla hetkellä maksaa 7€. Maksoin myös aika sievoisen summan Ester Tomulan Tanja sarjan kahdesta kupista, tassista ja pullalautasisita, mutta niistäpä ei sitten juodakaan kuin 13.10 🙂 Tuota Tanjaa haluaisin kaikissa väreissä, nyt sitä on vain vihreänä mun kaapissa. Tanjat olen ostanut ihan antiikkiliikkeestä, en kirpputorilta ja ne olivat ihan priimakunnossa! Sellaisesta mielellään maksaa. Valitettavasti peruskirppaireilla on turhan usein myynnissä Arabiaa, josta puuttuu palasia, on halkeamia tai pahimmillaan puuttuu korva ja hinta hipoo pilviä. Kun ei kaikki Arabia ole arvokasta ja rikkinäistä ei kannattaisi edes tuoda myyntiin.

Ylläolevasta kupposesta tasseineen maksoin 70 snt. Aika hyvä hinta. Kuppi on mukavan ohutta materiaalia ja tämöiselle, joka elää vaaleanpunaisessa maailmassa, tuo kuppi on ihan ehdoton. Koristeina vaaleanpunaista ja kultaa! Hyvältä maistui kahvit tästäkin kupista. Kupin tai lautasen pohjassa ei ole ollenkaan leimaa, joten en edes tiedä mistä maasta kuppi on kotoisin. Jostain Euroopasta, veikkaisin. Mulle sillä ei oikeastaan ole mitään väliä. Tosin joskus on kiva googletella leimojen perusteella ja katsoa mitä tietoa löytyy. Yksi englantilainen ihastuttava lemmikkikuvioinen kahvikuppi settini osoittautui usean satasen arvoiseksi tuolla Britanniassa, itse maksoin siitä 4€ 🙂

Yhdellä kirpparipöydän järjestelyreissulla silmiini osui pieni laatikko, jossa oli hinta 5,50€. Koska siellä oli jotain kiiltävää, kiinnostui tämä harakka heti. Enkä sitten voinut sitä enää siihen pöytään jättää! Laatikossa oli viisi pientä, japanilaista mokkakuppia lautasineen, alkuperäisessä paketissa olevat pienet lusikat, joiden varsien koristelu sopii kuppien tyyliin loistavasti sekä sokeripihdit. Kupit tulivat heti espressokupeiksi ja lusikat käyttöön. Vaikka kupit ovat ihan mielettömän kauniit ja herkät, niin ehdottomasti parasta antia oli tuo lusikoiden laatikko. Niin retroo!

2014-05-28 11.23.00

Processed with Moldiv

Kahvittelemisiin!

Tanjanimmari

1 kommentti


  1. Oi, haluan nähdä lempparikuppejasi. Tykkään kans kovasti kaikista söpöistä kipoista ja kupeista, aika harvoin vaan nykyään enää kirpputorilta mitään ”aarteita” löydän. Enkä todella tarkoita aarteella mitään Arabiaa… Nykyään vaan tuntuu että kirpputoreillakin hinnat on nousseet niin että ihan älyttömiä pyydetään kaikenmaailman roinasta. Esimerkiksi peltinen karkkirasia (jollaisissa karkkia on ainakin laivalla) euron tai pari??? Noh, nyt mä taas tuohduin ja aloin paasata tästä kirpputoriasiasta mut siis haluisin nähdä niitä sun kuppejas lisääkin 🙂

    Vastaa

Vastaa