Saako syöpään kyllästyä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olenko huono syöpämuija, jos ilmoitan olevani lopen kyllästynyt koko syöpään? Tuntuu, että nykyään syöpä tunkee joka paikasta iholle. Lehdet on pullollaan juttuja, samoin televisio. Uusista hoidoista uutisoidaan isoilla otsikoilla ja kun jutun lukee, voi todeta, että tavallisen potilaan ulottuvilla kyseinen hoito saattaa olla kymmenen vuoden päästä.

Olenko huono ihminen, jos en jaksa innostua enää yhdestäkään jututsta tai keskusteluohjelmasta? Olenko huono ihminen, jos en jokaista uutista jaksa linkittää facebookiin ja hehkuttaa sitä? Olenko huono ihminen, jos olen kyllästynyt syöpään ja haluaisin siitä lomaa?

Pitäisikö jaksaa jakaa blogissa jokainen pikkaisenkaan syöpään viittaava uutinen ja ottaa ilolla vastaan ihmisten lähettämät vinkit ja linkit eri syöpäjuttuihin? Onko se niin, että jos syövän olet sairastanut, olet aina kiinni siinä ja kiinnostunut aiheesta?

Itse olen pärjännyt aika minimaalisella googlettelulla tämän taipaleen. En todellakaan ollut sellaisella mielellä, että olisin osannut suodattaa kaiken turhan tiedon tärkeästä, joten oman mielenterveyteni kannalta jätin googlettelut sikseen. Hyvin pärjäsin silti.

Juuri nyt tuntuu, että kun omalla kohdalla tilanne on mitä parhain, niin en todellakaan jaksaisi yhtään mitään syöpään liittyvää uutisointia. Haluaisin lomaa koko sanasta! Kohta se on taas ajankohtainen, kun vuosipäivät lähestyvät. Silloin pääsen taas käsittelemään aihetta ihan lääkärin kanssa. Mutta, jos nyt pitäisi aiheesta vapaata.

Ehkä mä olen vaan kova ja epäsymppis ihminen kun ajattelen tämmöisiä.

1 kommentti


  1. Samoja aatoksia täälläkin..vaikka naamakirjaankin vielä linkitänkin jotain,niin alan väistyä syöpäasioissa pikkuhiljaa taka-alalle ja antaa tilaa muulle elämälle.

    Vastaa

Vastaa