Santa Park

Meillä Keskenkasvuinen 11v uskoo vielä lujasti joulupukkiin ja päätettiin matkaa suunnitellessa, että mennään käymään Santa Parkissa. Pakko myöntää, että hieman mietitytti, kun suurin osa kommenteista oli äärimmäisen negatiivisia. ”Ei kuulemma saa ottaa omia valokuvia joulupukin kanssa, kaikki on kauhean kallista, se on ihan pienille lapsille tehty, tosi tylsä paikka, meidän lapset ei viihtyneet paria tuntia pidempään. Valokuvasta joulupukin kanssa joutuu maksamaan ihan hirveästi. Karsee paikka.”

Onneksi ei uskottu! Meidän perhe ihastui paikkaan ja yli neljä tuntia meni ihan huomaamatta. Me oltiin Santa Parkissa siis 23.6.2014 ja tuona samaisena päivänä Santa Parkin kesäkausi alkoi. Päätettiin olla ajoissa paikalla, kun luultiin, että siellä olisi paljonkin porukkaa. Vaan eipä ollut, no ei se mitään. Itse joulupukki tuli avaamaan kotiluolansa ovet 10:00 ja kun me nyt satuttiin olemaan siinä pihalla niin päästiin paiskaamaan käspäivät ja juttelemaan Joulupukin kanssa! Keskenkasvuinen oli ihan ihmeissään ja onnessaan. Edellisenä iltana oli hotellissa vielä kirjoittanut kirjeen Joulupukille, hyvä se on jo ajoissa varmistaa, että lahjalista menee suositusten kanssa perille!

Santa Parkin syövereihin johti kaksi kauniisti valaistua käytävää. Kuului tuulen suhinaa, pöllön huhuilua ja jään helinää. Se rauhoitti ja viritti talviseen tunnelmaan. Mä olen vuosia vihannut joulua ja mielenkiinnolla odotin, että millaisen paniikkikohtauksen tuolla saan kaiken jouluisen keskellä. Onneksi kävi juuri päinvastoin, ehkä ripaus jouluntaikaa löysi tiensä takaisin sydämeeni 🙂

santa2

santa3

santa4

santa6

santa7

santa9

Ensin tehtiin pikainen kierros ja tutkittiin, että mitä Santa Parkissa on tarjolla ja sitten alettiin tutustumaan paikkaan ihan kunnolla. Ensimmäisenä mentiin touhuamaan Angry Birds leikkipaikkaan. Siellähän oli sitten vaikka ja mitä. Sai istua isossa ritsassa, poseerata Redin kanssa, heitellä Angry Birds pehmoja seinässä oleviin reikiin, ampua pieniä pehmoja ritsoilla ja yrittää pudottaa possuja. Isolla seinänkokoisella näytöllä pystyi pelaamaan perus peliä ja oli kiipeilytelineitä ja tramppoja. Hauskaa oli tepastella pehmeällä lattialla sukkasillaan!

Se on muuten sanottava, että tuolla on aika haastavat kuvausolosuhteet. Mä en halua käyttää kauhesti kameran omaa salamaa kuvatessa, sillä se jotenkin vaan latistaa kuvia. Toki tuolla järkäleellä saa ihan siedetäviä kuvia, mutta kirkkaat spotit ja värivalot tuovat omat haasteensa hommaan. Ehkä näistä nyt kuitenkin selvän saa.
santa13

santa14

santa15

santa16

santa17

santa21

santa26

santa28

santa30

santa32

santa33

Vuorossa Napapiirin alitus. En tiedä onko maailmassa montaakaan paikkaa, jossa napapiirin alta pääsee myös kulkemaan. Santa Parkissa se onnistuu. Tuossa oli hauska seistä, sillä puunrunkoon oli piilotettu kaiutin, josta kuului tuulen huminaa ja jään helinää, taisipa siinä myös tuulenvire käydä. Napapiirin alta pääsi sitten Jääprinsessan valtakuntaan ja se oli meidän Keskenkasvuisen mieleen, kuten kaikki muut prinsessa jutut!

santa130

santa129

santa44

Ennen Jääprinsessan valtakuntaan astumista piti pukea päälle toppatakki. Prinsessan valtakunnassa kun on pakkasta -8c, toppatakki tuli siis tarpeeseen. Hassua oli ajatella, että juhannuksen tietämillä pakkanen puraisee nenästä. Prinsessan valtakunta oli täynnä upeita jääveistoksia, keskellä huonetta oli jäinen reki, jota veti kaksi jääkarhua. Rekeen pääsi istumaan Prinsessan kanssa, myös valtaistuimella sai käydä istumassa. Mie yritin, mutta kengät olivat aivan liian liukkaat, että olisin päässyt portaat ylös.

Huoneessa oli myös jääbaari, josta sai ostaa snapsit jääpikareissa. Neidin kanssa nautittiin vihreää kuplajuomaa, alkoholitonta totta kai! Snapsien hinnalla olisi ostanut aika monta pulloa vihreää limpparia, muuta elämyksiä neidille ja hauskoja muistoja ei voi kyllä rahassa mitata.

Keskenkasvuisen vierailun Santa Parkissa kruunasi se, että pääsi Prinsessan kanssa samaan kuvaan ja vielä rekeenkin istumaan Prinsessan viereen. Jääprinsessan luona käytiin vilvottelemassa kaksi kertaa!

santa46

santa48

santa50

santa52

santa53

santa54

santa57

santa104

santa112

santa113

santa115

Tuo postitoimisto oli muuten vallan hauska. Sieltä jos laittoi joulukortin menemään, menisi se perille vasta jouluksi! Ei sitten lähetetty kesäterveisiä talven keskelle!
santa107

santa108

Santa Parkissa tuli sitten hankittua uusi tutkinto vanhojen lisäksi, sillä suoritimme 99 vuotta kestävän Tonttukoulun 20 minuutissa ja tietysti valmistuimme sieltä. Saimme asiaankuuluvat todistukset ja hatut 🙂 Melko hauska tuo tonttukoulu, siellä opittiin niin ikkunasta kurkistelemisen kuin hiljaa hiipimisen jaloa taitoa, hieman maantietoa, ripaus taikuutta ja tonttukieltä myös. Lapset olivat ihan innoissaa ja vanhemmilla oli hauskaa. Koko homma oli hienosti suunniteltu, sillä koko ”koulutus” vedettiin kolmella eri kielellä! Kaikki pysyivät mukana aivan varmasti!
santa63

santa65

santa66

santa68

santa69

IMG_7755

Tonttukoulusta suunnattiin Piparimuorin Piparilaan, jossa lapset (miksei aikuisetkin) saivat pientä maksua vastaan koristella piparkakun ja sitten joko viedä sen kotiin tai syödä pois. Ihania, isoja ja paksuja sydänpipareita saivat koristella ja kyllä siihen aikaa uhrattiin ja taiteilun jälkeen se syötiin pois oikein hyvällä ruokahalulla. Mie muuten ostin kahvin kanssa vastaavan piparin ja pakko todeta, että ihan mielettömän hyvä oli!
santa70

santa71

santa74

santa77

santa79

Kalligrafia-tonttu opetti miten kirjoitetaan musteella ja sulkakynällä, pienen harjoittelun jälkeen sekin alkoi sujumaan. Askartelemaan oli päässyt myös. Kesäkauden avajaispäivänä oli tarjolla myös sirkuskoulua lapsille, taispa Nörttikin siellä lautasia käydä pyörittelemässä. Siellä pääsi kokeilemaan erilaisia jonglööraus- ja akrobatiajuttuja. Lasten touhuja seuratessa aikuiset saattoivat istua viereisessä kahvilassa huokaisemassa hetken.

Kahvila sijaitsi isolla keskiaukiolla, jossa oli myös esiintymislava, jossa esitettiin muutaman kerran päivässä tonttutanssiesitystä. Esityksestä pätkiä on tuolla lopussa olevalla videolla.

Santa Parkissa on myös jouluinen satujuna, joka kiertelee maisemasta toiseen, siinä ajettiin yksi kierros. Ihan viehättävä ajelu.
santa80

santa83

santa84

santa85

santa86

santa88

santa89

santa91

Jo aamulla kun meitä tervehti sanoi Joulupukki, että jutellaan sitten lisää kun tulette minun luona käymään. No, ajattelin, että siellä sitten jonotetaan pukin luokse ja pukki vaihtaa pikaisesti sanan pari ja otetaan ne viralliset valokuvat ja se on siinä. No, Joulupukin konttorin luona oli tonttu ovella vahdissa ja sisään pääsi yksi perhe kerrallaan, ihan mahtavaa. Jokainen lapsi sai siis oman rauhaisan hetkensä Joulupukin kanssa, ei ollut kiirettä, eikä kukaan selän takana tuhisemassa, kun kestää niin kauan.

Keskenkasvuinen antoi Joulupukille kirjeen ja Joulupukki luki sen ja kovasti siitä sitten juteltiin. Huomasi, että Keskenkasvuista jännitti aika paljon 🙂 Lopuksi pukki pyysi koko perheen yhteiseen kuvaan ja kas kummaa, mitä lienee jouluntaikaa, kun soft boxit vaan välkkyivät, vaikka kuvaajaa ei näy missään 🙂 Näin fotarin näkökulmasta, ihan mielettömän hyvä idea miten tuo oli järjestetty. Tulee huomattavasti rennompia kuvia, kun ei ole valokuvaajaa sanomassa, että ”nyt hymyä….tuitui….” 😛

Ja mainittakoon tässä nyt, että Joulupukin luona SAI OTTAA NIIN PALJON VALOKUVIA KUIN MITÄ HALUSI! Eikä kukaan pakottanut sitä virallista kuvaa ostamaan. Me ostettiin se, kerrankin meidän perheestä ihan siedettävä kuva. Tosin tuo kuva, joka tässä on näytillä on kännykällä otettu räpsy kuvasta, alkuperäisen kuvan laatu on miljuuna kertaa parempi. 🙂

santa101

santa118

santa121

santa122

santa123

santa124

IMG_7768

Kaikkinensa Santa Park oli mukava ja mieleenpainuva kokemus. Monet valittavat, että kallis paikka, mutta niinhän ne kaikki huvittelupaikat ovat. Kuten me todettiin, ei täällä joka päivä käydä, joten nautitaan nyt. Perhe Pienpeto suosittelee lämpimästi!

1 kommentti


  1. Mielenkiintoiselta ja vähän erilaiselta paikalta vaikutti tuo Santapark. En ole siellä koskaan itse käynyt mutta kuvauksesi perusteella siellä olisi kiva käydä. Tosin lapsia ei minulla ole mutta kun olen aika lapsenmielinen niin mikä ettei 🙂

    Vastaa

Vastaa