Se alkoi maaliskuussa

Uusi ruokavalioni nimittäin. Paikoitellen on kaupassa käynti ahdistanut isosti, kun enää ei voi vanhoja lemppariherkkuja ostaa. Tuoteselosteet pitää lukea entistä tarkemmin, varsinkin jos jotain uutta meinaa kokeilla. Hiljaa hyvä tulee. Yksi päivä totesin ruokakaupassa, että nyt alkaa ahdistus olemaan mennyttä paitsi piimän ja pähkinöiden osalta. Pähkinöitä tulen kaipaamaan varmasti aina ja ikuisesti.

Lähipiiri alkaa jo ihanasti oppimaan, mitä mä voin syödä ja jos ei olla varmoja, niin sitten kysytään reilusti. Mulle ei ole myöskään mikään ongelma viedä omia eväitä mukanani. Helpointa on kuitenkin pstaa vaikka purkki kaurajäätelöä ja ottaa pakasteesta marjoja sen kanssa. 😉 Ei ongelmaa.

Tosin vielä on jotkut asiat pikkasen hakusessa, kuten esimerkiksi se, että maidoton ei ole sama kuin laktoositon. Onpa multa kysytty, että miksi rupesin vegaaniksi. No, kun en ole vegaani, vaikka maidottomia tuotteita ostankin ja etsiskelen ruokavinkkejä kyseisiltä sivuilta. Lihaa syön edelleen ja hyvällä mielellä syönkin, jostainhan niitä portskuja on saatava! Eikä tämä ole myöskään mikään ohimenevä ruokavaliokokeilu. Jos ihmettä ei tapahdu ja munuaiset ala toipumaan, niin tappiin asti mennään tällä ruokavaliolla.

Toisinaan suon itselleni pienen kielletyn hedelmän, mutta yritän kuitenkin valita sen niin, että siinä olisi mahdollisimman vähän tätä kiellettyä. Muutama päivä sitten nautiskelin suklaapatukan, ties kuinka monen kuukauden jälkeen, oli hyvää. Kun mennään ulos syömään, otan kyllä just sitä mitä haluan, yleensä listalla on paljonkin sellaista mitä voi hyvällä omallatunnolla syödä. Ja kun roskaruokaa tekee mieli, tilaan burgerin ilman juustoa, simple as that! Kyllä sen sitten aika konkreettisesti nahoissaan tuntee jos ja kun on päässyt lipsahtamaan ihan kunnolla 😉

Sanotaan nyt vielä sen verran, että yritän välttää soijaa sisältäviä tuotteita. Eli en käytä esim. soijamaitoa tai soijajugurttia. Ai miksi. No, it’s complicated, mutta lyhyesti: soija on palkokasvi, jossa on runsaasti fosforia, mutta käsiteltynä, fosforin määrä vähenee ja sen käyttö olisi oikeinkin hyväksi mulle. Itse miellän soija lähinnä eläinrehuksi, joten mieli ei edes tee sitä. Soija on vahva luonnon estrogeeni, joten sen ja rintasyövän välinen yhteys…kuka tietää yksi tutkimus sanoo yhtä, toinen toista, riippuu kuka tutkimuksen teettää. Vaikka oma syöpä ei ole hormoneista riippuvainen, niin miksi kuitenkaan syödä moista, kun ei ole pakko. Enkä mä ihan kauheasti soijan mausta tykkää myöskään, joten jääkööt hyllyyn mun puolesta. Nämä siis ihan vaan mun omia aivoituksia soijan suhteen, toiset ovat ihan eri mieltä, suotakoot meille jokaiselle oma mielipide.

Tässä seuraavassa muutamia lempparituotteitani, kuvat ovat valmistajien sivuilta.

Oatly, kaikkea ihanaa kaurasta! Harmillisesti ei vaan ole kotimaista, mutta läheltä länsinaapurista kuitenkin. Kaikki kokeilemani tuotteet hyviksi havaittu ja herkullisiksi. Parasta makaroonilaatikkoa saa muuten kauramaidotsta tehtynä 😉 Oatlylle plussaa vielä ihan tolkuttoman söpöistä pakkauksista. Esteetikon silmää hivelee. Hyvää ja kaunista!
1

2

3

4

5

Pitkään harmittelin, etten voi syödä jugurttia, kunnes muistin, että sairaalassa söin jotain kauravalmistetta jugurttina ja sehän oli Yosa. Sarjaan kuuluu paljon hyvää, tosin smoothiet ei oikeen olleet mun makuuni. Mutta jugurtinkaipuuni sain tällä tyydytettyä. Mikä parasta, tää on kotimaista ja hyvää!
7

R-Ice riisijäätelö. Tää on sitten sitä mun herkutteluruokaa. Kaurajäätelö on semmoista perusjäätelöä, mutta kun mieli tekee jotain oikeen hyvää, ostan tätä. Ehdottomasti parasta tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa. Riisijuomaa käytän myös jonkin verran, mutta kaurajuomaa eniten.
8

Nämä sattuivat silmiini viime kauppareissulla. Norjalaisen yrityksen tekemiä kauratuotteita. Lähinnä tuo ruokakerma on se, jota tulee käytettyä. Sitä on myös sipulin makuisena, mutta naturelli on mulle se ainoa oikea. Hyvän makuista ja mukavan hintaista. Alle euron tuossa lähikaupassa.
9

Fosforia, fosfaatteja, lisätään leikkeleisiin ja ruokamakkaroihin aika suruttan. Onneksi fosfaatittomiakin vaihtoehtoja löytyy. Yleensä melkein kaikki luomutuotteet ovat fosfaatittomia, mutta myös muitakin löytyy. Snellmann on kunnostautunut tällä saralla oikein hyvin. Heiltä löytyy fosfaatittomia makkaroita (Eetvartti, Iivari, lenkki, chorizo etc.) ja fosfaatittomia maksamakkaroita. Ihan mahtavaa. Ei näitä kyllä edes viikottain popsita, mutta kun alkaa tekemään grillimakkaraa mieli, on hyvä, että olemassa on myös mulle sopivia vaihtoehtoja.
chorizo-230-g

lisaaaineeton-kunnon-lenkki-luonnonkuoressa-400-g

Semmoista ruokahöpinää tänään. Lisää tulee taas joskus, jos/kun löytyy jotain uutta ja kivaa. Tai jos sattuu, että joku leipomus onnistuu paremmin kuin hyvin 🙂

Haleja!
Tanjanimmari

Vastaa