Se on täydellinen!

Mä olen aina rakastanut kalentereita, jo kouluaikana panostin kalenterin tuunaamisen tolkuttomasti aikaa. Sitten tuli se vaihe, että mulla oli Timex (vaimikösenyton) ja kannet vaihtuiva aina kun edelliset olivat tarpeeksi kuluneet. Onpa mulla ollut pari opettajan päiväkirjaakin, kun koulussa olin avustajana, se oli ihan mahtava! Sitten kännykän kätevä kalenteri syrjäytti paperisen version.

Muutaman vuoden kännykän ja koneen kanssa pelanneena olen tullut siihen tulokseen, että ei näin. Jotenkin alkoi tökkimään se, että koko ajan piti naputella kännykkään, jos jotain sovittiin ja kun puhelimessa vaikka tilasit aikaa lääkärille, ei sitä voinut suoraan luuriin naputtaa, vaan ensin se piti kirjoittaa paperille ja sitten siitä naputella kännykkään. Huomasin kaipaavani kalenteria.

Koska olen vähän omituinen, niin huomasin, ettei Timexit ja muut markettikalenterit puhuttele mua enää ollenkaan ja hintaakin niillä on enemmän kuin tarpeeksi. Mä haluan kalenterin, jossa on tilaa kirjoittaa enemmän kuin sana tai kaksi. Sen pitää olla oman oloinen ja näköinen ja oikeasti hyvän kokoinen. Mä en halua mitään turhia maailman kartastoja tai nimipäivälistoja. En tarvitse osoitekirjaa tai muuta sellaista. Muistiinpanoille ja ideoille pitää olla tilaa.

Seikkailin niin Filofaxin kuin Hobonichin sivuilla ja aina oli joku mikä ei miellyttänyt. Joko just se tietty kuosi oli loppu tai sitten tuli hinta vastaan. Lopulta, jonkun ihmeen kautta törmäsin Personal Planneriin, joka mainosti itseään sivustona, jossa voi suunnitella just itselleen sopivan kalenterin. Kokoja on erilaisia, teemoja myös, extrasivuja saa just mieleisiään ja sinne saa tärkeät päivämäärät valmiiksi painettuna. Hitakaan ei päätä huimaa.

Yhtenä keskiviikko iltapäivänä otin ja istuin koneen ääreen tekemään itselle kalenteria…. klik, klik, klik… Käytin valmista kantta, en ladannut omaa kuvaa, kirjoittelin sinne hassuja, laitoin vain rakkaimpien ihmisten tärkeät päivät kalenteriin, tein siitä vaaleanpunaisen ja todellakin mun oloisen ja onhan siellä värityskirjakin. Kokoa kalenterilla on A4 ja se on ihan täydellinen! Keskiviikkona tilasin sen ja seuraavan viikon perjantaina oli kalenteri tipahtanut postiluukusta. Paperi on mukavan tuntuista kirjoittaa ja tilaa on sopivasti rustailla tärkeitä asioita sinne. Tulisi oli 1.1.2016, että pääsisi kalenteria täyttämään.

IMG_8314
eito-466691405.630516″ width=”960″ height=”960″ class=”alignnone size-full wp-image-4077″ />

IMG_8323

OriginalPhoto-466691640.533585

OriginalPhoto-466691652.782755

Tuolta saa myös muistikirjoja, eri kokoja. Ajattelinkin, että tilaisin sieltä yhden matkapäiväkirjaksi Britannian reissua varten, voisi aina päivän päätteksi rustata sinne muutaman rivin, ettei unohtaisi mitään tärkeää.

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa