Seurasaaren iltapäivä

Mikähän siinä on, että eväät maistuu aina niin paljon paremmalta, kun ne nauttii kauniissa ympäristössä ja ulkona!? Tosin Seurasaaressa on pöydän vieressä aika monta kärkkyjää ja osa niistä on vielä kohtalaisen röyhkeitäkin. Onneksi istuttiin puun alla, niin ei tarvinnut ihan suoria hyökkäyksiä pelätä, mutta hätistellä sai kyllä niin puluja kuin lokkejakin. Kun oli eväsleivät, jogurtit, kurkut, tomaatit, salaatit ja mehut saatu massuun lähdettiin kiertelemään saarta.

Tytöt tahtoivat myös taloihin tutustumaan ja niinpä meillä jokaisella oli sisäänpääsyyn oikeuttavat tarrat rintapielissä ja sitten kierrettiin taloja ja juteltiin oppaille. Oraviakin nähtiin ja niitä ruokittiin. Itse olen kyllä sitä mieltä, että paras aika oravien kohtaamiselle on aamu, kun mikään ei ole vielä auki ja on suhteellisen rauhallista. Silloin pikkukaverit uskaltavat tulla paremmin syömään kädestä. Pikkulinnut olivat reippaalla päällä ja sainpa kuvan tikastakin.

Iisalmen pappilan isossa salissa oli lapsille järjestetty askartelua ja siellä Neidit viihtyivät tovin askartelemassa. Harmikseni en nyt muista mikä tämän askartelulajin nimi oli, mutta mm. Mannerheimin sukulainen, miespuolinen sellainen, on ollut tämän lajin taitava harrastaja joskus 1800-luvulla. Hienot taulut tytöt tekivätkin.

Lintsillä jo huomasin, ettei serkku S oikein jaksanut mennä Neidin tahdissa ja Seurasaaressa ei oikein enää jaksanut huvittaa edes oravien syöttäminen. Kun lähdettiin ajamaan kohti kotia meni ehkä viisi minuuttia ja serkku S oli untenmailla. Kotipihaan kun saavuttiin heräsi hän ja ihmetteli, miten nopeasti tunti kului. Iltapalan ja suihkun jälkeen aloin lukemaan tytöille iltasatua ja serkku S nukahti ensimmäisten rivien aikana. Luultiin tytön olevan vain väsynyt päivän puuhista, mutta aamulla Neiti tuli kertomaan, että serkku S on surullinen ja valittaa koti-ikävää. Nörtti totesi S:n olevan tulikuuma ja kuumemittari näytti 38,4c, joten ei ihme jos oli pienellä surkea olo. Serkku S:n piti olla meillä vielä pari päivää, mutta neiti lähti kummisedän kyydissä kohti kotia parantelemaan itseään. Oli tylsää kun toinen sairastui, mutta näillehän ei mahda mitään.


Vastaa