Siedätyshoitoa

Ennen rakastin joulua! Olin ennen ihminen, jolle joulukuusen koristelu oli suunnilleen pyhä toimitus ja kuusta ei saanut koristella kukaan muu kuin minä. Kyllä, viimeisen päälle joulukuusi-natsi! Tilasin kukkakaupasta ison mistelinoksan kotiin ja rakastin joulua yli kaiken. Koristelin ja mietin joululahjoja. Tein itse ihania karamelleja, marmeladia, leivoin jos sun vaikka mitä. Sitten tuli vuosi 2006 ja jouluilo katosi kokonaan. Joulut alkoivat ahdistaa ja kaikki jouluun liittyvä tuntui täysin tyhmältä ja järjettömältä. Tuona jouluna makasin sohvalla peinton alla ja itkin sitä miten kamalaa on elämä ja miten kukaan ei rakasta mua ja itkin ja itkin ja itkin. Ahdisti niin paljon, että jos en olisi tajunnut mistä ahdistus johtui olisin varmasti alkanut käyttäytymään hyvinkin itsetuhoisesti. Syynä kaikkeen oli edesmenneessä Reuma-sairaalassa mulle käyttöön annettu lääke, joka pisti pienen pään ihan sekaisin, aiheutti valtavaa minäkuvan muutosta ja äärettömän isoa ahdistusta. Lääkettä ei olisi saanut lopettaa kuin seinään, mutta jostain löysin sen tahdonvoiman ja sitten mentiin cold turkey-meiningillä ja lopetin noiden särkylääkkeiden syönnin kerta laakista. Uuden vuoden aikaan olo oli hyvä ja kuulemma olin oma iloinen ja hymyileväinen itseni. Elämä palasi normaaliksi, mutta ahdistus joulua kohtaan jäi.

Onneksi tämä ahdistus on lievenemään päin. Viime vuonna meillä oli joulukuusi parvekkeella, edistystä! Tänä vuonna viritin parvekkeelle alennusmyynnistä ostetut jouluvalot, siniset sellaiset. Joukuusta ei tule tänä vuonna, ei se pysyisi meillä sisällä pystyssä kuitenkaan. Edelleen joulussa ahdistaa ajatus siitä, että joudun shoppailemaan jouluryysikseen. Mielummin tilaan lahjat neitin kautta kotiin. Tosin tänä vuonna joudun joulushoppaamaan! Walking in the air ja Varpunen joulu aamuna aiheuttavat lähes fyysistä pahoinvointia, kuten moni muukin joululaulu. Valitettavasti joululaulut kilkattavat miltei joka mainoksessa ja kaupassa tähän aikaan.

Kaikkein eniten mua kammoksuttaa rumat jouluvalot. Miksi ihmeessä ihmiset haluavat talonsa näyttävän bordellilta? Viritetään monivärisiä ja välkkyviä valojoa kilometri tolkulla pihamaalle ja talon seiniin. Punainen valokaapeli pitäisi kieltää lailla, samoin moniväriset jouluvalot. Ihan hirveää! Maltti olisi valttia ja se, ettei niistä valokaapeleista alettaisi vääntämään mitään ”hienoja” kuvoita seinille etc. Jouluvaloista eniten mun silmää miellyttää siniset ja kylmän kirkkaat valot, ihan se perinteinen lämmin valokin menee, mutta siinä se sitten onkin. Punaisen ja vihreän sävyt tuovat niin mieleen thai-hierontapaikat!

Kyllä tämä tästä. Tänä vuonna jouluna on tiedossa ihan kivaa, kun Neiti tulee meille viettämään joulua. Ennen kaikkea, tänä vuonna jouluna meillä mahtuu elämään ja olemaan ja meillä on toimiva keittiö, toisin kuin viime vuonna. Vaikka olihan se ihan hauskan erilainen joulu olla pahvilootien keskellä ja miettiä, että mistähän laatikosta ne glögimukit oikeen mahtaisi löytyä 🙂

1 kommentti


  1. Ei joulusta ole mikään pakko tykätä höperönä, on ihan ok vain sietää sitä ja antaa sen mennä ohi :). Minä EN mene jouluruuhkaan shoppailemaan, se nyt on ahdistavaa kelle vaan! Itse tehden syntyvät useat lahjat, sitä paitsi lahjoja on hankittu pitkin vuotta aina sopivan osuessa kohdalle. Naapurien karseilta jouluvaloilta (kyllä, niitä on täälläkin ja ollaan todella kuin punaisten lyhtyjen kujalla….) säästyn kun pistän verhot kiinni :D. Omaa jouluani (ja talveani) valaisevat kynttilät, valoista kauneimmat ^_^.

    Kyllä se siitä. 🙂

    Vastaa

Vastaa