”Tää on ihan lämmintä!”, sanoi hän hampaat kalisten

Koska on kesä, pitää mennä uimaan. Tää on Keskenkasvuisen melkoisen pettämätön logiikka. Melkeen joka päivä mökillä neiti tiedusteli, että joko tänään mennään uimaan. No, heinäkuun alussahan kesäkelit oli melkoisen kohdillaan, että ilman villahousuja ei oikeen uimaan viitsisi mennä. Tosin tässä vaiheessa on tunnustettava, että mä en ole järvessä, meressä tai muussakaan luonnon avovedessä uinut varmaan 20 vuoteen. Yksinkertaisesti niin länpimäksi ei vedet ehdi lämmetä, että mä tarkenisin mennä uimaan.

Tenavia ei kyllä palella oli sitten mikä keli tahansa. Mä olen pienenä tyttönä käynyt aina Lepikkorannassa uimassa, se oli lähin ranta mummolasta ja siellä käytiin montakin kertaa päivässä. Muuta en oikeen siitäkään rannasta muista, paitsi, että kovin on mutainen pohja ja suihkuun piti mennä uinnin jälkeen, kun vesi oli melkoisen humuspitoista ja iho ruskea uinnin jälkeen, mutta siellä sitä läträttiin pentuina iloisesti. Puhadas ja kiva ranta oli.

En tiedä millainen se nykyään on joten suunnattiin kunnan ylläpitämälle rannalle suunnilleen 12 kilometriä mökiltä. Sielläpä en ennen ollutkaan käynyt ja oli vallan positiivisesti yllättynyt. Siisti kuin mikä, olis ollut nuotiopaikkakin makkaranpaistoa varten. Ei roskia, eikä lasinsiruja, jossain osataan vielä näköjään kunnioittaa paikkoja, vaikka ei valvontaa olekaan! Ranta oli sileää, vaaleaa hiekkaa ja niin matala, että kun Keskenkasvuinen oli semmoisen 30 metriä kahlannut oli vettä nipinnapin vyötäröön asti! Välillä se huuteli, että vieläkö saa mennä syvemmälle, kun ei oikeen uiminen muuten onnistu. Onneksi paikalle saapui muutama paikallinen, niin tiesivät kertoa, että ei oo vielä äkkisyvää tullut vastaan, vaikka ovat miten pitkälle menneet.

Miekin kävin jopa nilkkoja myöden järvessä, todella saavutus meikäläiselle. Muuten tyydyin vaan neulomaan rannalla sen aikaa kun neitokainen uiskenteli. Välillä kyseltiin, että tuliskos neiti jo rannalle lämmittelemään, niin vastaus oli, että ”Tää on ihan lämmintä!” Kun vihdoin saatiin Keskenkasvuinen rannalle hampaat kalisivat yhteen, oli se vesi kuulemma ollut ihan vilpoista, ehkä liiankin kanssa. Se ei toki haitannut, sillä uimassa käytiin muinakin päivinä! Onneksi edes yhtenä päivänä sattui paistamaan aurinko!

Tanjanimmari

thumb_IMG_6454_1024

thumb_IMG_6455_1024

thumb_IMG_6456_1024

thumb_IMG_6459_1024

thumb_IMG_6463_1024

thumb_IMG_6606_1024

thumb_IMG_6576_1024

thumb_IMG_6484_1024

thumb_IMG_6488_1024

Vastaa