Taas hetken lähempänä kuolemaa

Kyllä, Joutsenlaulua on tullut laulettua SingStarissa ja pitäähän tuo paikkansa näin syntymäpäivänäkin.

Kouluun vein kääretorttua ja teki hyvin kauppansa. Muutenkin oli ihanan produktiivinen päivä: valmistelin kultausharjoitusta gundin (kaniliimaa ja liitujauhoa kuumennettuna. Haisee kammottavalle!) levittämisellä, eiköhän sitä kohta ole sen verran paljon, että voipi alkaa liippaamaan.


Tein myös vitriiniä ostamilleni 1860-luvun ambrotyypeille. Kierrätys kunniaan, halusin ambrotyypeille mustaa samettia taustaksi ja niinpä otin ja ratkoin vanhan samettihameeni ja siitäpä sain oivan taustan. Sen pingotin nuppineuloilla taustapahviin ja ompelin kalalangalla takaa ristiin.


Koska meillä on näyttö kultauksesta tai lyöntimetellien laitosta päätin, että ambrotyyppien vitriinin kehyksen viimeistelen lyöntimetallilla. Kehys on jo itsessään kaunis, mutta tuohon päälle tulee vielä lyöntimetalli, todennäköisesti messinki, jolloin lopputulos näyttää aivan kullatulta. Kehys on käsitelty kahteen kertaan lemon-sellakalla ja maanantaina laitan kehykseen mixtion-öljyn ja tiistaina pääsen sitten lyöntimetallin laittoon.

Synttärien kunniaksi ostin itselleni iScrapbook-ohjelman Macciin. Pääsen vihdoin tekemään digitaalista skräppäämistä. Tässä ensimmäinen kokeilu kyseisellä ohjelmalla. Ei nikään mestariteos, mutta jostainhan se on aloitettava!


– Posted using BlogPress from my iPad

1 kommentti

Vastaa