Tankavaara

Ranualta lähdettyämme suuntasimme Rovaniemelle ja majoituimme hotelli Pohjanhoviin. Melko perushuone, respaan piti käydä mainitsemassa, että tilaamamme lisävuode puuttui, muuten kaikki ihan ok. Näkymä ikkunasta Kemijoelle ja Jätkänkynttilä sillalle. Ei moittimista.

Mutta me ei tultu olemaan hotellissa, joten kimpsut ja kampsut huoneeseen, pissatauko ja pientä purtavaa mukaan ja kohti uusia seikkailuja. Suuntana oli ainakin Tankavaara, jossa oli meininki viedä Keskenkasvuinen huuhtomaan kultaa. Tuli sitten ajettua vähän pidemmälle kuin Tankavaaraan 🙂 Mutta siitä sitten lisää toisessa postauksessa.

Mie olen joskus pikkutyttönä käynyt Tankavaarassa ja istunut kädet kyynärpäitä myöden kylmässä vedessä huuhtomassa kultaa. Toivoin, että Keskenkasvuinenkin olisi sen saanut kokea. Neiti oli myös suunnitellut, että huuhtoisi niin paljon kultaa, että saisi oman iPhonen. 🙂

Kerrottakoon tähän nyt sitten, että eipä tullut kullanhuuhdonnasta yhtään mitään. Oltiin kyselemässä huuhtomista neljän aikoihin ja meille kerrottiin, että aika ei riitä, kun paikka menee viideltä kiinni. Ennen toivottua huuhtomista oltiin kierretty kultamuseo, jonka lipunmyynnissäkin mieltä kysyttiin, että aiotaanko mennä kultaa huuhtomaan, mutta ei kuitenkaan mainittu, että sinne olisi ollut hyvä mennä ensin. Harmitti kyllä. Mutta onpahan hyvä syy mennä tuonne toisenkin kerran.

Kultamuseossa oli perusnäyttelyn lisäksi juuri avautunut ”Kulta sarjakuvissa”-näyttely ja tottahan toki siellä oli Ankkalinnan väkeä aika paljon. Olivat kuulemma Kemin sarjakuvakeskuksesta lainassa. Molemmat näyttelyt olivat sangen mielenkiintoisia. Hauskaa oli se, että vanhalla sivuvaunupyörällä pääsi kokeilemaan, miltä tuntuu lähte kultaryntäykseen! 🙂

Jos lapissa seikkailee, kannattaa kyllä poiketa Tankavaarassakin. Jotenkin tuli hieman sellainen olo, että liekö paikka parhaat päivänsä nähnyt, mutta toisaalta samalla se toi paikalle omaleimaista tunnelmaa. Ei mennyt hukkaa siellä poikkeaminen.

tankavaara2

tankavaara3

tankavaara7

tankavaara9

tankavaara10

tankavaara11

tankavaara13

tankavaara14

tankavaara15

tankavaara16

tankavaara17

tankavaara18

tankavaara20

tankavaara21

tankavaara22

tankavaara23

tankavaara24

tankavaara26

tankavaara28

tankavaara29

tankavaara30

tankavaara31

Vastaa