Tapaninpäivä

Aamu valkeni räntäsateisena, mutta se ei mieletä madaltanut. Päivän ensisijainen tarkoitus oli etsiä mulle uusi laukku. Mulla oli olkalaukkuna mun ihana, pinkki kameralaukku, mutta se päätti, että tämä riittää ja otti ja hajosi. Hieman meinasi tulla hätä, että mites nyt. No, onneksi Nörtti oli tarkkasilmäisenä skannaut Ocean Terminalin kauppoja ja totesi, että siellä oli se yksi laukkukauppa, jossa oli alennusmyynti, mennään sinne.

Tuumasta toimeen. Tosin ensin piipahdettiin Meadowbankissa Poundlandissa ja Poundstretcherissä kurkkaamassa olisko mitään joulukrääsää alessa ja olihan siellä. Muutamat patteritoimiset jouluvalot lähti mukaan ja melkoinen läjä noita ”helminauhoja”. Helminauhat olivat alennuksessa puoleen hintaan eli yhdelle 8m nauhalle jäi hintaa £0.45. Tulee se joulu tänäkin vuonna ja askarrella pitää kuitenkin 😉 Miksi en siis varautuisi, kun halvalla sain!

Ocean Terminalilla mentiin Bags ETC kauppaan. Mulla ei ollut oikeastaan mitään ajatusta, että millainen laukun tulisi olla, paitsi että sen pitää olla ”cross body” mallia. Mie kun kuljen noiden kyynärsauvojen kanssa niin mukavinta on, jos laukku menee ”yliolan” no kyllä te varmaan tajuatte. Ihan hirmuisesti tuolla ei sellaisia ollut, mutta sitten tuo mun haukankatseinen Nörtti bongasi ruskean pöllölaukun ja totesi, että tää on just sun 🙂 Myyjätär kertoi, että heillä on mukavien -70% alennusten lisäksi tarjous, että ”osta yksi laukku, ota toinen ilmaiseksi” ja tarjous koski koko heidän valikoimaansa. Ilmainen laukku oli se halvempi. Ruskean pöllölaukun kaveriksi lähti sitten vaaleanpunainen pöllökassi, söpö kuin mikä 🙂 Tuo vaaleanpunainen on hieman hankalammin kannettava, mutta onhan mulla aina tarvittaessa Nörtti, joka kantaa mun laukun. Ei vaan, kyllä tuonkin kanssa kepeillä kulkeminen sujuu! Sinne mahtuu myös vähän suurempikin neulomus mukaan 😉

Seuraavana päivänä olisi sitten lento kotiin ja mie olin aivan tappoflunssassa. Nörttikin oli alkanut köhimään, ei hyvä. Käytiin vielä Bootsilla täydentämässä flunssalääkevarastoija, että jotenkin jaksettaisiin/pärjättäisiin kotiin asti.

Syämässä käytiin Royal Milellä Frankie & Benny’s ravintolassa. Nautittiin lounasta pidemmän kaavan mukaan. Mie söin paistettuja taikinapalleroita valkosipulidipillä alkuun ja nörtti pienen täytetyn uuniperunan. Pääruuaksi molemmat otti pastaa, noi tunkee raneja side dishiksi jos ei muista sanoa, että haluaa mielummin salaatin, ei muistettu 🙂 Jälkkäriksi mä nautin tiramisua ja Nörtti brownieta. Hyvää oli taas kerran. Kannattaa muuten ladata noiden appsi ennen reissua puhelimeen, saa ihan mukavia etuja ravintolassa. Pelkästä lataamisesta sai £10 alennuskupongin seuraavaan ravintolakäyntiin. Me ei päästy noita tällä kertaa hyödyntämään, kun hoksattiin appsin lataaminen vasta nyt. Mutta josko tuosta olis jollekin iloa ja onhan siellä appsissa muita tarjouksia tulevia reissuja ajatellen 🙂

Edinburgh on isojen korkeuserojen kaupunki ja käppäillessämme keskustasta kohti Royal Mileä päätti Nörtti, että oikaistaan. No, ei siinä mitään. Olen mä huonojalkainen könynnyn Parisiin katakombien portaat maan alta ylös, joten kaipa tääkin onnistuu. Tosin sillon Pariisissa ei jalka meinannut lähteä alta, eikä ollut keppejä 🙂 Mutta hyvin selvittiin. Kerran piti pysähtyä ihailemaan maisemia ja antaa kintun huilata, mutta muuten nuo portaat meni ihmeellisen kevyesti.

Illemmalla käytiin vielä ”tuhlaamassa” hotellin meille lahjoittamat £5 voucherit, joita oli kertynyt kaikkaan 4kpl. Tuolla hotellissa tosiaan saa £5 vouvherin joka päivä, jos huonetta ei tarvitse tulla siivoamaan. Meidän huonetta ei siivottu kertaakaan ja tosiaan vouchereita oli £20 edestä, ei tarttenut kovinkaan montaa puntaa laittaa omasta pussista viimeisen illan illalliseen. Mä popsin pizzaa ja Nörtti jalfrezikanaa. Kuulemma pitäis opetella sitä tekemään, oli sen verran hyvää. Kipeää kurkkuani turruttelin jäätelöllä ja teellä.

Sittenpä se olikin pakkaaminen edessä ja aamulla aikainen lähtö. Oltiin tilattu taksi lentokentälle 7:00. Periaatteessa ei olisi noin aikaisin tarvinnut, mutta kun mun liikkuminen on hidasta ja ei oltu aikaisemmin Edinburghista lähdetty lentäen, niin kenttäkin oli uusi tuttavuus.

XOXO

Vastaa