Tekee kipeetä

Tammikuussa lonkasta punktoitiin nestettä ja reumatologin lausunnossa oli maininta, että nesteen poistaminen ja kortisoni saa mut kirmaamaan kuin nuori hirvi. Ei siis ihan noilla sanoilla, mutta välitön helpotus ja kivuton olotila oli epikriisin kantavia lauseita. No, näin ei kuitenkaan käynyt. Kivut ovat yltyneet sellaisiksi, että on mennyt päivä jos toinenkin, että olen maannut kivusta tärisevänä sängyssä ja itkenyt.

Kai sitä olis aikaisemmin pitänyt ottaa itseään niskasta kiinni ja mennä keskussairaalan päivystykseen, mutta jotenkin sitä on vaan aina sellainen olo, että en mä oo oikeesti kipeä, mua vaan sattuu. No viikko sitten torstaina mulla oli muutenkin aika Päksiin ja ajattelin sitten samalla reissulla mennä Akuuttiin. Nörtti kärräsi mua pyörätuolilla päivystyksessä ensin ilmoittautumaan, sitten odotustilaan, sieltä petipaikalle ja eipä mennyt kovinkaan pitkään kun lääkäri tuli tutkimaan. Mentiin tutkimushuoneeseen ja lääkäri haki ultran ja ultrasi lonkan. Kuulemma iso nestekertymä ja nivelkapseli näytti ”oudolta” näin totesi lääkäri. Kävin rötgenissä, luut ok, joten vika on pehmytkudoksissa. Magneettikuvaus oli suunniteltu huhtikuulle ja reumalääkärin aika toukokuulle. Akuutin lääkäri sanoi laittavansa reumopolille viestin, etä kiirehtisivät kuvausta. Kotiin lähdin kipulääkkeiden kanssa. Eihän ne kipua kokonaan poista, mutta hieman taittavat.

Mie aattelin, että josko ne aikaistaisi kuvausta vaikka maaliskuun puolelle. No, viime viikon perjantaina puhelin soi ja huomasin numeron tulevan keskussairaalasta. Radiologian ajanvarauksesta soittelivat ja tiedusteliva, että ehtisinkö lauantaina magneettiin. No toki ehdin. Ovat alkaneet purkamaan magneettikuvausruuhkia lauantaisin tämän vuoden alusta. Ensi viikolla pitäisi tulla lääkäriltä kirje tuloksista ja reumalääkärin aika on suunnitellusti toukokuussa. Jos tuolla on jotain rikki joka vaatii korjausta menee lähete kirralle, mutta jos siellä ei näy mitään niin sitten ollaan hieman ihmeissään, että mistä se neste kertyy ja onko kyseessä nivelrikko ja mitäs sitten tehdään. No, ehkä ens viikolla oon viisaampi.

Nyt kun ikkunasta katselee on just sellainen olo, että onneks ei tarvitse lähteä yhtään minnekään. Meidän taloyhtiön piha on yksi iso luistinrata. Ei näillä kintuilla ole tuonne mitään asiaa, vaikka apujaloissa onkin jääpiikit!

Pysykää pystyssä, ystävät!

XOXO

Vastaa