Terkkarin kantis

IMG_8677

Kävin viikko sitten juttelemassa lääkärin kanssa mahdollisesta kuntoutuksesta ja mieluusti hän mulle B-lausunnon kirjoitti. Lausunto tulla tupsahti postiluukusta torstaina, joten viikonlopun hommia on sitten kirjoitella hakemus Kelalle. Maanantaina, kun mulla on lyhyempi siisvouspäivä töissä, ehdin sen hakemuksen vieläpä kiikuttaa Kelaan. Sitten vain odotellaan.

Kovasti tuo lääkäri kyseli ja jutteli ja lopulta väänteli ja käänteli, paineli ja mittaili. Kauhisteli polvien ja käsien yliliikkuvuutta ja heitti ilmoille sellaisen kammotukusen kuin selkärankareuma, oireistoa siihen suuntaankin löytyy. Lonkissa tuntuu kipua ja yläselän lihakset ovat kivikovat. Yritin myös painottaa sitä, että mun uni on todella huonoa, ja tunnen olevani tänään eilistä väsyneempi. Suuresti ilahduin, kun lääkäri oli ottanut unenlaadun ja -puutteen yhdeksi painotukseksi lausunnossa. Ei paha, josko siihen löytyisi joku idea myöskin. Parempi uni, vähemmän stressiä, vähemmän kipuja. Niinhän se menee.

Tämän viikon keskiviikkona järjestettiin täällä myös luomipoli, jolloin kaikki halukkaat pääsevät esittelemään itseä huolestuttavat luomet lääkärille. Homma toimi numerolappusilla, ilman ajanvarausta. Väkeä riitti, mutta homma meni kuitenkin aika reippaasti eteenpäin. Mä olen tämmöinen ”yhdistä pisteet” tyyppi, sillä luomia ja pisamia riittää vaikka lahjoittaisin puolet pois. Pisamista tykkään, luomista en ja niitä olen tässä vuosien varrella poistattanut useamman.

Viimeisimmän rintsarikontrollin aikaan lääkäri mainitsi syöpärinnassa olevasta luomesta, että sitä voisi olla hyvä tarkkailla… Koska vuosikausia syömäni Azamun-lääke altistaa niin rintasyävälle *check* kuin ihosyövälle päätin, että syytä on tarkastuttaa tuo luomi. Samalla vaivalla tulisi tsekattua posken ”kauneuspilkut” ja käsivarressa oleva luomi. Yllätys oli mukava, kun luomipolilla oli samainen lääkäri, joka oli edellisellä viikolla B-lausuntoa mulle laatinut. ”Kohtaamme jälleen!” tervehti lääkäri hymyillen, katsoi käsivarren luomen, posken luomet ja selästä sellaisia luomia, joita en edes maininnut. Kaikki luomet saivat synninpäästön ja kommentin ”kauniita ja sileitä”.

Viimeisenä oli sitten rinnassa oleva luomi. Se ei sitten läpäissytkään testiä, pigmentti on epätasainen, mutta ei kuitenkaan hälyyttävissä määrin. ”Todennäköisesti täysin harmiton.” sanoi lääkäri ja se oli melkoinen deja vu toukokuulta 2013. Ensimmäisessä mammossa ja ultrassa lääkäri katsoo rinnan pattia ja toteaa ”todennäköisesti harmiton”. Oliko? Ei. Koska tuo luomi ei ole ihan helpoimmassa paikassa seurata, sanoi lääkäri, että helpompi olisi se poistaa, ihan kaiken varalta, jos se mulle sopii. No toki se sopii ja nyt odottelen aikaa, joka tulee varmaan alkuvuodelle, koska ei tuo luomi kuitenkaan vaadai mitään kiireellistä. Hyvä vaan, kun poistavat, niin on yksi pikkuinen huoli vähemmän.

Leppoisaa lauantaita lukijani. Tää lähtee etsimään aarteita pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksista. Elän toivossa, että lakkoilevat postilaiset saisivat mulle tärkeät paketit eteenpäin ennen joulua, niin pääsisin toteuttamaan ideaa. Tuohon ideaan tarvitsen materiaalia ja sitä lähden tänään metsästämään. Ties mitä muuta kaikkea kivaa mukaan tarttuu…

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa