Terveiset täältä rojujen keskeltä!

kirpparii
Tai no, aika siistiltähän tuo näyttää. Todellisuus on toinen. Meillä alkoi tavaroiden karsiminen kovalla kädellä. Miten ihmeessä sitä ihmiselle kertyykin kaikkea niin turhaa. No, toisen roju on toisen aarre ja viime perjantaina kuskattiin ensimmäinen satsi paikalliselle kirpputorille myyntiin. Sen verran halvat hinnat laitoin, että toivottavasti ei paljoa tarvitse sitten kotiin tuoda. Lauantaina vietiin lisää ja tuossa juuri hinnoittelin yhden kassillisen lisää tavaraa. Eikä se siihen lopu, vielä löytyy vaikka mitä ja kellarin häkkikomero on vielä tonkimatta. Oi voi, mitä kaikkea sieltä tuleekaan vielä vastaan! No, pöytä meillä on just niin pitkäksi aikaa kuin tarvitaan, kunhan muutamaa päivää aikaisemmin ilmoitetaan, milloin lopetellaan myyminen.

Oli muuten hauskaa, kun menin perjantaina kirpparille kysymään, että milloinkohan mahdettaisiin saada sieltä pöytä. Vastaus oli: ”Vaikka heti!” Eh, tota, enhän mä ole mitään hinnoitellut 😀 Pöydän varasin samantien ja kipaisin kotiin hinnoittelemaan muutamat tavarat, että sai edes jotain myyntiin. Nopeaa toimintaa, sanoisin. Nyt ei muuta kuin toivotaan hyviä myyntejä, sillä huomattiin tuossa juuri, että auto tarttee kaikesta huolimatta uudet kesäkengät. Noilla vanhoilla voisi nippanappa kurvailla tämän kesän tässä nurkilla, mutta kun meillä on semmoinen suunnitelma, että pitäisi hieman ajella pidempää lenkkiä, niin pakko olisi olla kunnolliset renkaat alla.

sumppia
Pientä herkuttelua piinaviikon päätteeksi. Tänään on muuten vuosi mammosta, ultrasta ja neulanäytteestä. Siitä se matka alkoi. Pitkä reissu tuli tehtyä. Kesäkuussa sitten vuosikontrolli. Odottelen ihan rauhallisin mielin, sillä helmikuussa tuo rinta ultrattiin ja puhdasta näytti. Oletan siis, että kaikki on hyvin ja jos ei ole, niin sitä murehditaan vasta sitten.

reissu
Siinäpä se ”pikku ajelu”. Tuollainen reissu olisi tarkoitus jossain vaiheessa kesää tehdä. Kyllähän me päivät tiedetään, kun kaikki yöpymispaikat on varattu, mutta kerron siitä sitten kun reissu on heitetty. Veikkaan, että reissun aikana ei hirveästi tule blogia päivitettyä, sillä ohjelmaa riittää ja reissun päätteeksi ollaan paikassa, jossa nettiä ei ole. Tai no, kai siellä kolme gee toimii, jos toimii. Mobiilisti on ärsyttävää päivittää blogia huonoilla yhteyksillä.

Perhe Pienpetojen kesälomareissu tulee sujumaan suunnilleen näin: Kun aika koittaa, startataan auto aamulla aikaisin Orimattilasta ja huristellaan Kuopioon, josta poimitaan Keskenkasvuinen kyytiin mummon ja ukin luota. Sitten olisi tarkoitus ajaa posottaa Ranualle asti, jossa meille on mökki varattuna ihan eläintarhan vierestä ja kaiken kukkuraksi yösafari eläinpuistoon oppaan johdolla, tiedossa eläinten tarkkailua, ruokintaa ja nokipannukahvit sekä makkaran paistoa. Ei kuullosta ollenkaan pöllömmältä! Jääkarhuja ja nallukoita tiedossa, josko sitä ahmankin näkisi, yöllä kun eläimet ovat muutenkin liikkeellä enemmän. Minä ja kamera ollaan valmiina 😀

Ranuan jälkeen suunnitelmissa on ajaa Rovaniemelle ja siellä on hotelli varattuna pariksi yöksi. Tarkoitus on sekä ylittää että alittaa napapiiri, käydä SantaParkissa ja Pajakylässä ja tavata joulupukki. Ounasvaarallakin voisi käydä katsomassa millainen se kesäkelkkarata on. Itse olen joskus vuonna miekka ja kilpi laskenut Lahden Messilässä kesäkelkkaradalla ja se oli kivaa! Katotaan, josko Nörtti ja Keskenkasvuinen menisivät tänä kesänä moisen testaamaan. Itse taidan pysytellä maankamaralla!

Rovaniemeltä tarkoitus on ajella Ruattin puolelle Haaparantaan ja siellä käydä ainakin Candy Worldissa ja ehkä Ikeassa. Saa nyt nähdä. Haaparannasta sitten Ouluun, jossa taas yöpyminen. Sitä ollaan mietitty, että mentäiskö Oulussa katsomaan se dinosaurus-näyttely. En tiedä miten se mahtaisi Keskenkasvuista kiinnostaa.

Oulusta sitten kohti mummolaa ja Pylkönmäkeä. Matkalla voisi poketa Pyhäjärvellä tädin luona, jossa en ole käynyt aikoihin, apua, en edes muista, joskus 1990-luvulla vissiin viimeksi! Pylköllä olis tarkoitus olla muutama päivä, ellei hyttyset aja kotiin aikaisemmin. Riippuu tietysti millaiset säät mahtavat sattua juuri tuolle ajalle. Toivotaan parasta ja mahdollisimman vähän hyttysiä! No, sen näkee sitten kun sen aika koittaa.

viuhti
Tässä taannoin, kun lomareissun päiviä mietittiin ja miten ajetaan minnekin ja missä mahdetaan yöpyä etc. Oli se sen verran rankkaa puuhaa, että assistenttikin otti ja väsähti kesken kaiken. Ei oo helppoo!

Kun nousee viideltä, niin näin puoli yhdeksältä voi hyvällä omallatunnolla nauttia toisen aamiaisen, eikös niin!

Halit!

2 kommenttia


  1. Heippa Tanja! Hiljattain löysin blogisi ja lukijaksi jäin, mielenkiintoisia aiheita ja elämänmakuista kirjoittelua. Varmasti hieno reissu teille tulossa, kesälomalla olisi meilläkin tarkoitus heittää reissu tuonne pohjoisen suuntaan 🙂

    Vastaa

    1. Heipparallaa Susu! Kiitos kommentistasi ja kiva, että olet tiesi tänne löytänyt. Yritän pitää vähintään tätä tahtia kirjoittamisessa yllä ja matkaraporttia seuraa sitten kun saadaan reissu tehtyä 🙂

      Vastaa

Vastaa