They see me rollin’…

Kävin torstaina lääkärissä. Jotenkin mielenkiintoista mennä tk-lääkärin luo ja sanoa, että juu, ei tarvii enää arvuutella mikä on vialla, mutta joskos mietittäs, että miten mä tässä kykenen liikkumaan ennen leikkausta. Periaatteen vuoksi lääkäri tai oikeammin opiskelija väänteli ja käänteli jalkoja ja eihän tuo lonkka antanut ollenkaan vääntää mihinkään suuntaan.

Keskustelimme aiheesta B-lausunto, että mitähän siihen oikein pitäisi laittaa, että vihdoin ja viimein se menisi Kelassa läpi. Jotenkin tuntuu, että tuskin ne edes hyväksyy mua työkyvyttömäksi leikkauksen jälkeenkään, vaikka toipumisaika on pitkä ja leikkaus iso. Viimeisen vuoden aikana Kela on hylännyt 5 tai 6 lääkärinlausuntoa työkyvyttömyydestä. Kuulemma, koulunkäyntiavustajan hommat sujuu ihan hyvin, vaikka liikkumaan ei pysty. Niin kai sitten. No, tiistaina saan B-lausunnon ja sitten taas jännätään jokunen viikko, kun Kelassa tavataan sitä ja mietitään, että oisko täällä joku pilkkuvirhe, mihin vois puuttua.

Koska mun liikkuminen on nyt niin julmetun hankalaa, että esim. kauppareissusta ei tule enää yhtään mitään. Kivut alkaa jo portaissa, kun könyän niitä alas. Kaupassa käynti kestää, kun vedän jalkaa perässäni ja itkettää kotiin tullessa. Kysyin suoraan pyörätuolia lainaan ja semmoisen sitten sain. Käytiin koeajamassa se Lahessa Prismassa ja ei oo kaupassa käyminen ollut aikoihin niin helppoa ja ripeää. Elämä kirkastui hetkellisesti.

Komee kiesi, vai mitä?

Sen verran on koko lonkka-asia edennyt, että kesäkuun alussa mulla on tekonivelsairaala Coxassa ortopedin tapaaminen ja rötgen ja kun hoitajan kanssa juttelin puhelimessa, oli hän sillä kannalla, että kesäkuussa sitten leikataan. Että ei enää kauhean pitkää odotusta. Toki jokainen päivä näiden kipujen kanssa on pitkä päivä, mutta hei, helpotusta on luvassa. Kuntoutuksen aikana olis vesijuoksu yksi parhaista lajeista, mitä harrastaa. No, mites harrastat, kun tää kaupunki laittaa uimahallin kesäksi kiinni ja järveen mä en todellakaan mene! No, ehkä kävelyä ja jos sais vaikka jostain kuntopyörän lainaan.

Koska loppu kesä menee sitten leikkauksesta kuntoutumiseen, päätettiin ottaa pieni kesälomareissu ennen ortopedin tapaamista. Sattui meinaan tulemaan Viking Lineltä ihan hyvät kesätarjoukset sähköpostiin ja lähdetään pitkästä aikaa käymään Tukholmassa. Saatiin varsin mainioon hintaan invahytti ja satamassa avustajapalvelu käyttöön. Nörtin ei tartte yrittää kärrätä mua ja matkatavaroita, vaan joku kärrää mut ja Nörtti huolehtii matkatavarat.

Jos jollain on kivoja ideoita pyörätuoli-ihmiselle Tukholmaan, niin otan riemulla vastaan. Mua itseä kiinnostaisi Skansen, mutta en tiedä innostuuko Nörtti siitä ja pitäiskö sinne mennä taksilla, vai onks noi vesibussit esteettömiä. No, ainahan on se mahdollisuus, että ollaan laivalla ja pelataan bingoa 🙂

Hauskaa vappua ihmiset!

XOXO

Ps. Vaihtoehtoista vappuleivontaa, olkaatten hyvät:

Vastaa