Tissit mainittu. Tissit näytetty. Tissit litistetty.

IMG_9860


(Hönöä vaan jaksaa aina naurattaa tää yhdistelmä!)

Eilen kävin vihdoin mammografiassa ja ultrassa. Jotenkin tuntuu, että juuri tuolla radiologian alueella ihmiset ovat jotenkin erilaisia. Hoitajat tekivät kaikkensa, että sitä tuntisi olonsa edes siedettävällä tavalla inhimilliseksi ja juttelivat mukavia siinä tissien nykimisen ja venyttelyn ja litistelyn ohella. Pääasiallisin muistutus oli se, että hengittää kannattaa ja rentona pitäisi olla. Eipä tuo mammografia niin kovin kamala toimenpide ollut. Viistokuvien ottaminen otti hieman kipeää, mutta sekin oli siedettävissä rajoissa.

Mammon jälkeen pötköttelin sängyllä odottaen lääkäriä tekemään ultraa ja hoitajat alkoivat touhuamaan jotain muuta siinä ympärillä. Sivulauseessa toinen totesi, että mammon kuvien perusteella lääkäri päätti, että otetaan koepala nyt samalla. Siis täh!? Enhän mä ollut tällaiseen varautunut, mutta siinähän se sitten vissiin menee. Lääkäri oli onneksi aivan ihastuttava naisihminen, joka ultralla vilkaisun jälkeen totesi, että hänen tietämyksensä mukaan patti on kiltti, mutta koepalahan sen sitten viime kädessä varmistaa.

Koepalan ottaminen oli suunnilleen samalainen operaatio kuin pari kesää sitten tehty vastaava tuonne maksaan. Puudutus, viilto, kudosnäyteneula tissiin ja siellä sitten tökkimistä patin eri kohtiin ja kolme eri koepalaa. Lopuksi 20 minuuttia tiukkaa painamista jääpussilla tissiin, ettei vuotaisi ja tulisi mustelmaa. Sitten lappu päälle, kotihoito-ohjeet mukaan ja käsky olla murehtimatta ja huolehtimatta.

Pari päivää voi kuulemma ottaa hieman rauhallisemmin, ei mitään hirveää rehkimistä, eikä riuhtomista. Myönnän, että kipeämpi tuo on kuin mitä oli vatsan alue aikoinaan. Yön nukuin välillä kipuun heräillen, mutta onneksi nyt aamulla saattoi ottaa jo särkylääkkeen.

Tänään pitää vielä soittaa aikaa lääkärille, että kuulisin lopulliset vastaukset koepaloista.

Vastaa