Tohottimen testailua

Oi meitä, oltiin tarjouksen uhreja ja ostettiin muutama viikko sitten ”tohotin” eli se semmoinen butaanipoltin, jolla saa keittiössä sulatettua sokerin crème brûlée’n pinnalta etc. No, sitähän piti päästä kokeilemaan ja kun meille oli tulossa ruokavieraita, niin mikäs sen fiksumpaa, kuin päättää edellisenä iltana, että tehdäänkin ihan uusi jälkkäri, johon tulee mm. italialaista marenkia, jota en ollut aikaisemmin tehnyt. Mutta kun tohotinta piti päästä testaamaan.

Aamusta tein sitten koeversion italialaisesta marengista ja se onnistui oikeen hyvin, jopa niin hyvin, että lupasin jatkossa tehdä marengit tällä tyylillä:

3 valkuaista
2 ½ dl sokeria
1 dl vettä

Kaada vesi kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Pane sokerilämpömittari kiehuvaan seokseen ja kuumenna 120-asteiseksi.
Kaada sokeriliemi ohuena, tasaisena nauhana valkuaisvaahtoon ja vatkaa koko ajan vaahtoa koneella tai käsin. Vatkaa seosta, kunnes se on hyvin paksua. Jatka vatkaamista vielä pienellä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
Levitä lusikalla tai pursota marenki piirakan päälle. Voit ruskistaa halutessasi pinnan kevyesti kaasupolttimella tai kuuman grillivastuksen alla muutamia sekunteja.

Marenkia tuli sen verran reippaasti, että piti lennosta keksiä toinen käyttörarkoitus sille, koska jälkiruokiin riitti melkoisen pieni määrä ja kun kerran aineet oli kotona, niin nappasin Hellapoliisin sivuilta Lime-marenkitortun ohjeen ja sain käytettyä lopun marengin sen koristeluun ja päästiin testaamaan tohotinta oikeen urakalla!

Hyvin toimi ja hyvältä maistui.

2015-02-28 09.56.09

2015-02-28 10.49.52

2015-02-28 10.53.09

2015-02-28 15.21.44

1 kommentti

Vastaa