Vaaleanpunainen rintasyöpä

Ostin kuitenkin tuon tän vuoden Roosa nauhan. En kyllä edelleenkään oikeen tykkää siitä.

Mä rakastan vaaleanpunaista väriä, oon rakastanut sitä jo pitkään. Mä en pidä vaaleanpunaisesta lokakuusta. Enkä pukeudu tänään pinkkiin. Vaaleanpunaista maalia kyllä löytyy esiliinasta.

Mä en ymmärrä sitä, miten kynsien lakkaaminen vaaleanpunaiseksi ja niiden kuvien jakaminen somessa, kosmetiikkafirman määrittelemillä häshtägeillä lisää rintasyöpätietoisuutta. Moniko kyseisen kynsilakan osatanut alkaa tutkimaan rintansa säännöllisesti tai oikeastaan tietää muuta kuin, että rintasyöpään se roosa nauha jotenkin liittyy.

Toki on hyvä, että niitä ostetaan ja kerrytetään varoja Syöpäsäätiölle. Mutta enemmän voisi sitä tietoisuutta tulla myös. Jokainen tyylillään, toiset ostaa jotain, toiset lahjoittaa suoraan. Välillä vaan nää markkinointi ideat menee hieman övereiksi.

Mulle rintasyövässä ei ole mitään kaunista, ihanaa tai vaaleanpunaista. Syöpä ei ole pinkki. Ei silloin tunne olevansa kaunis tunne olevansa kaunis. Itku kurkussa yrittää päästä pois, kun marketissa mainokset huutaa ostamaan roosalla nauhalla varustettua ripsaria, kun omat ripset on juuri pudonneet sytostaattien vuoksi.

Minun rintasyöpä näytti tältä:

Rakkautta!

via PressSync

Vastaa