Valmis vieraashuone ja marjapiilot

Ikuisuusprojekti: Keskenkasvuisen / vierashuone. Tässä asunnossa ollaan asuttu pari vuotta ja aikas monta kertaa on tuo vierashuone muuttanut muotoaan. Nyt se on toivottavasti vihdoin valmis. Ostettiin Ikeasta sinne uusi iso vaatekaappi, liukuovilla, vanhat ja rumat kaapit siirrettiin työhuoneeseen, jossa kaivattiin kipeästi lisää säilytystilaa. Äipän boduaarista saatiin kaksi runkopatjaa, joista saatiin vihdoin kunnon vierassängyt. Huoneessa ollut vanha sohva pääsi raittiiseen ilmaan parvekkeelle.

Koska uuden kaapi liukuovet ovat punaiset, hommattiin punaiset sängypeitot ja pari hemppistä sydänlamppua seinälle. Varsinainen punaisten lyhtyjen huone. Tyhjää seinäpinta-alaa on aika reilusti, mutta jostain syystä tässä huushollissa noita tauluja on edelleen aika reilusti siellä sun täällä ja lisää tulee! Joten seinien suhteen tuskin ongelmaa tulee. Kuten kuvasta näkyy, kissat ottivat uuden järjestyksen omakseen. Pakko muuten myöntää, että aika tyytyväinen ole, että kissoilla on nyt oma sänky, parhaimmillaan kun mun puolella meidän makuuhuoneessa nukkui yöllä kolme kissaa ja senhän tietää, että minä en niitä raaski pois potkia…

IMG_0624

 

IMG_0625

 

Pitkästä aikaa teki mieli leipoa marjapiiloja. Onhan niissä oma hommansa, mutta kylläpä ne sitten ovatkin hyviä! Parhaimmillaan seuraavana päivänä, lämmitettynä ja vaniljakastikkeen kanssa! Ohjeen bongasin Leena-muori Leipoo-blogista ja hyvin onnistuivat!

IMG_0626

 

MARJAPIILOT
(12kpl)

Pohja:

150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

400 g (8dl) marjoja
2 dl sokeria
2-3 rkl perunajauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää muna vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
Laita taikina muoviin käärittynä jääkaappiin tunniksi pariksi.
Sekoita osittain sulaneiden marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot.
Ota pohjataikinasta 1/3 erilleen kansia varten.
Jaa loppuosa 12 palaan. Painele palat muffinipellin voideltujen syvennysten tai metallivuokien pohjalle.
Lusikoi marjatäyte syvennyksiin.
Kauli erilleen otettu taikina levyksi jauhotetulla pöydällä.
Ota lasilla 12 pyöreää kantta.
Nosta kannet marjapiilojen päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 – 20 minuuttia.
Malta odottaa, että jäähtyvät.
Keitä hyvät kaffeet ja nauti!

Vastaa