Valmistautumista

Yritän tässä puskea hulluna asioita eteenpäin, ennen kuin hoidot alkavat ja nään mihin kuntoon ne minut vievät. Vuoristorataa on kuulemma tiedossa: tiputus, huono viikko, vähän parempi viikko, hyvä viikko…tioutus, huono viikko, vähän parempi viikko, hyvä viikko.

Eilen posti toi B-todistuksen ja lähdin sitä sitten juoksuttamaan Kelaan, että saisin tuon Kelakortti asian eteenpäin. Yllätyin siitä, että homma lähti heti käsittelyyn ja kuulemma tässä päivänä muutamana mulle soitetaanja kerrotaan, milloin homma on valmis ja voin mennä hakemaan lääkkeet ilman korttiakin, kunhan rintasyöpä korvttavuus näkyy tiedostoissa, niin homma on selvä.

Kurkkailin noiden lääkkeiden hintoja ja ne vaihtelee 7€:n ja 1200€:n välillä. Pikkasen alkoi kylmäämään, kun mietin, miten paljon noita korvataan ja paljonko jää itselle maksettavaa. No, selvittelin asiaa ja kaikki rintasyöpä lääkkeet tulevat 100% korvattavina eli itse maksan niistä 3€. Aika tyytyväinen tähän. Saas nähdä mikä päivä tässä lähden ostoksiööe, kunkan ensi viikon torstaina on kortisonit kotona niin, muulla ei ole väliä, niitä ilman ei tippaa tule.

Saikkua on lääkäri kirjoitanut 31.1.2014 asti. Eli käytännössä koko syyslukukausi jää väliin. Pitää miettiä, onko opintojen jatkamisessa mitään järkeä. Kehysfirmaa en ala pyörittämään ja oikeastaan kaikki mitä voidaan oppia on opittu ekana vuonna ja niitä voin soveltaa käsityöläisenä vaikka miten.

Sen verran tässä ystäville, että tähän huusholliin tulee nyt kaikille ulko-ovesta sisään tuleville on nyt käsidesipakko!

Tässä ensi viikon ohjelma… Ja seuraavien viikkojen muutenkin..

Eilen oli äipän ja iskän 46v hääpäivä. Mahotonta! Äiti oli värkännyt Brita-kakun, en ollut moista koskaan syönyt, joen pitihän se käydä testaamassa. Hyväähän se oli! Iskää ei tähän aikaa vuodesta kauheasti kotona näy, metsät alkavat pursuamaan marjoja ja siellä se kirmaa noiden perässä. Eilen kuulemma saaliina oli aamupäiväsyä mahoton määrä metsämansikkaa, eikä tuo iltapäivän saaliskaan huonola näyttänyt. Hillatkin alkavat kypsymään, niihinhän mie en kosken pitkällä tikullakaan. Metsämansikat maistuivat niin taivaallisilta, ettei mitään rajaa. Äiti lupasi, että niiden pakkasesta saan itselleni niitä jos haluan. Saapahan kesän talven keskelle.


Aloitin eilen virkkaamaan huoneeseeni mattoa. Jos ihan rehellinen olen, niin oon kyllä ihan loputtoman kyllästynyt koko remppaan. Joku ramppaa Hesassa töissä ja isojen linjojen osalta ei homma etene. Keskenkasvuinen tulee ensi viikolla ja hommat pitäis olla suunnilleen mallillaan. Mulla alkaa hoidot ja sitten en varmaan jaksa. Ahdistaa ihan kamalasti. Vaikka kaikki saisi paikoilleen, on sitä pientä järjestelyä niin hirveästi, että en niitä ehdi ennen hoitoja tekemään kaikkea valmiiksi.


En muista hehkutinko jo viimeksi, että saan aikas ison maksusitoumuksen uutta tukkaa varten. Sain myös pitkän listan, jossa on eri liikkeitä ympäri Suomen, joista voisi hiuksia käydä katselemass. Pläräilin niitä sivuja ja yhdestä liikkeestä löytyi sellainen ihan pitkä peruukki, joka aiheutti heti semmoisen ”toi on mun”-olon. Kysyin liikkeestä sen hintaa ja istuu budjettiin kivasti! Kunhan saisin sen maksusitoumuksen… Sen oiti tulla eilen samassa kuoressa B-todistuksen kanssa, vaan eipä ollutkaan. Odottelen tämän päivän postin ja jos se ei tule tänäänkään, soittöen syöpäpolille ja kyselen sen perään. Jos ensi viikolla pääsisi tukkaostoksille 🙂

Tähän loppuun vielä ehkä paras neuvo, jonka sain hoitajalta maanantaina. ”Nyt ei ole aika miettiä terveellistä syömistä. Unohdat lautasmallit ja kaikki muut, sillä jos on oikein huono päivä eikä mikään maistu, se ei ole hyvä. Kuutelet kroppaasi ja syöt juuri sitä mitä mieli tekee. Kroppa kyllä kertoo! Pää asia on, että syöt jotain! Syödä pitää, että jaksaa hoidot!”

– Posted using BlogPress from my iPad

1 kommentti


  1. Onneksi blogin kautta voi antaa vaikka halin ilman käsidesiä :). *iso halaus*

    Ja se on kyllä viisas neuvo, että pitää syödä mitä tekee mieli. Se on aina kipeänä sallittua. Ja joskus järkevää vaikkei olisi kipeäkään. Kun on jo riittävän kurjaa muutenkin, niin ei ole mitään järkeä kurjistaa itseään vielä sillä että väkisin yrittää tuputtaa itselleen jonkin mallin mukaista ruokaa. Tätä mieltä on nimimerkki ”tyytyväinen syötyään koko päivänä pelkästään jäisiä vadelmia” 😛

    Vastaa

Vastaa