Vappupöhinää

Eipä voisi olla harhaanjohtavampaa otsikkoa, ei meillä vappua juhlisteta oikeastaan mitenkään. Ei olla koskaan varsinaisesti juhlittu vappua, kuten sitä vaikuttaisi olevan tapana juhlia. Mulla ei ole tätä niin monen suosimaa musta-valkoista vappuhattua ja Nörtin lakki myytiin jo aikaa sitten kirpparilla. Ei ollut kuulemma lakkiaisten jälkeen sitä käyttänyt, kun eihän se edes kunnolla mahtunut päähän. 🙂 Tykkään tippaleivistä, ostin toissapäivänä kahden kappaleen paketin, eien söin niistä toisen. Ostin simaa pullollisen, kadoin lasiin ja maistoin, kaadoin loput viemäriin. En muistanut siman olevan niin pahaa. Siinäpä ne vappujuhlallisuudet taisi olla. Ei kun joo, nakkeja oli tarjouksessa, kerrankin niitä fosfaatittomia nakkeroisia ja niitä ostettin muutama paketti pakastimeen ja yhdestä tehdään nakkisoosi viikonloppuruuaksi.

Tänä vuonna vappuviikonloppu menee aika pitkälle pakkaamisen merkeissä. Reissu todellakin on ihan kohta. Sääennusteita luetaan ja mietitään mitä vaatteita tarvitsee mukaan. Eilen Skotlanti näytti todella sateiselta, mutta tämän päivän ennuste on huomattavasti parempi. Lontooseenkin luvataan jopa yli 20°c lämpötiloja. En valita, en valita ollenkaan! Yritän pitää mielessä, että ei sinne reissuun tarvitse ihan määrättömiä pakata, sillä jälkeenpäin kun valokuvia katselee, niin eipä noilla reissulla ole jokaista vaatekappaletta kuitenkaan käytetty.

Mä olen ihminen, joka haluaa, että kaikki on kunnossa kun reissuun lähdetään. Joten esimerkiksi ostolista apteekkiin on pitkä kuin nälkävuosi. Aina joku ihmettelee, että miks raahaan kaikkia noita juttuja mukanani, kun on siellä kohdemaassakin apteekkeja. Aivan varmasti on, mutta silloin kun jotain tarvitsee on huomattavasti helpompi, kun se löytyy omasta matkalaukusta, eikä tarvitse vieraassa kaupungissa alkaa metsästämään apteekkia mistään. Eihän sitä tietenkään kaikkeen voi varautua, mutta perus vatsavaivat, flunssat, kivut ja säryt on helppoja ennakoitavia.

OriginalPhoto-483028158.407859

”Hello, Klxeane my old friend…” näihin tuli tutustuttua syöpävuotena hieman liiankin hyvin. Silloinhan sain sen keuhkoveritulpan ja piikitin itseäni 11 kuukautta ensin kahdesti päivässä sitten kerran päivässä. Vatsanahassa on edelleen tummentumat mustelmien jäljiltä. Kysyn lääkäriltä, että miten on, kannattaisiko käyttää lennolla ja kuulemma ei ole pakko noin lyhyillä lennoilla (3h) mutta ei siitä varsinaisesti haittaakaan ole. No, parempi katsoa kuin katua, paketissa on 6kpl piikkejä. Pistän päivää ennen matkaa, matkapäivänä ja päivä lennon jälkeen. Paikallisessa apteekissa myyvät ystävällisesti noita piikkejä kappaleittain, niin ei tarvinnut koko 10 piikin pakettia ostaa, kun tuskin tässä ihan heti toista reissua tulee.
OriginalPhoto-483028333.702168

Kurkkukipuun, vatsanväänteisiin, tukkoisuuteen ja laktoosivammaisuuteen. Vaikka en periaatteessa saa maitotuotteita käyttää, niin varmasti reissussa lipsuu, joten laktoosinpilkkojat on ihan pakko olla mukana. Nyt löytyi kätevä käsilaukkumalli, jossa on vielpä mukavan makuisia pureskeltavia tabletteja. Kerran kokeilin ja vaikutti, että helpottaisivat oloa nopeammin kuin kapselit. Paikallisella Tokmannilla oli myynnissä kivoja matkakokoisia pakkauksia shampoota, kropparasvaa, hoitoainetta, hammastahnaa, suuvettä ja taisi siellä olla jotain muutakin. Ostettiin tuo suuvesi ja hammastahna, onpahan taas muutama gramma vähemmän painoa matkalaukussa. Aikaisemmin ollaan ostettu matkakokoinen putelisetti, joka sitten täytetään meidän suosimilla pesuaineilla.
OriginalPhoto-483028392.702796

Edinburghin hotelliin ei kuulu aamupalaa, joten pikaisen aamupalan pyöräyttää pikapuurosta ja pikakahvista. Pikakahvi ei ehtinyt kuvaan mukaan 😀 Tosin ihan hotellin vieressä on Sainsbury’s local, joten minibaariin voi käydä ostamassa vaikka kolmioleipiä aamupalaa varten ja toisaalta, Caffe Nero ja Costa ovat ihan hotellin vieressä myös. Noiden myslipatukoiden hyvyys huomattiin 2012 Pariisissa, kun alkoi tekemään mieli jotain pikkupurtavaa, sai noista energiaa ja vatsantäytettä sen verran, että jalksoi vielä hetken. Ilman noita ei lähdetä minnekään. Mielummun ostan noistakin lempparimaut jo täällä kotimaassa, kuin alkaisin arpomaan paikanpäällä, että mitkä on hyviä.
OriginalPhoto-483028403.470652

Torstaina kävin apuvälineteknikon luona ja jaloista otettiin mallit tukipohjallisia varten. Harmiteltiin molemmat, kun pohjalliset eivät ehdi reissuun mukaan. Apuvälineteknikko totesi, että kannattaisi käydä ostamassa Schollin geelipohjalliset ja ottaa ne reissukäyttöön. Samalla hän suositteli reissujalkineiksi lenkkareita, saisin parhaimman tuen jalkaan yhdisämällä geelipohjalliset lenkkareihin ja näin voisin saada ehkä hieman kivuttomampia päiviä. Tuumasta toimeen ja Tokmannille. Sielät mukaan lähti alle 20€ hintaan nuo pohjalliset. Yhtä pykälää pienemmäksi ne leikkasin ja näin ne istuvat mun kenkiin parhaiten. Parin väivän käytön jälkeen voin todeta, että oikeen mukavat ovat ja varsinkin kantapääiskua pehmentävät oikeinkin hyvin. Reissun jälkeen sitte hieman enemmän käyttökokemuksia.
soles

Ajattelin, että voisin koittaa reissussa tehdän pienimuotoista vlogausta myös. Tosin en oo vielä ihan varma, että latailenko niitä tuonne YouTubeen, vai teenkö livevideoita Facebookiin. Mutta jotain elävääkuvaa ja ääntä voisi olla luvassa. Katotaan nyt.

Iloista vappua itse kullekin säädylle!

XOXO
Tanjanimmari

Vastaa