Vegan pancakes or death!

No, en nyt sentään vegaaniksi ole ruvennut, vaikka aika paljon vegaaniruokia olen googletellut. Se on ollut helpoin tapa löytää maidottomaksi muuttuneeseen ruokavaliooni sopivia vaihtoehtoja. Toki tiettyjä maitotuotteita saan edelleen syödä, mutta esimerkiksi pääsiäisherkkuni, pasha, sisältää paljon sellaista, mitä en saisi syödä, joten sen vegaaniversion löysin ja ehkäpä myös testaan.

Uuteen ruokavalioon tottuminen on sujunut ihan mukavasti. Kaikkea jännää on tullut kokeiltua. Ensimmäisenä testissä oli Oatlyn kaurajuoma. Sellaisenaan se ei oikeen napannut ja kauraisen makunsa vuoksi en edes testannut miltä se mahtaisi maistua kahvin seassa, mutta kun tein makaroonilaatikkoa, korvasin maidon tuolla kaurajuomalla ja sehän maistui vallan hyvälle. Nörttikin tykkäsi, joten ruuanlaittoon kelpuutan tuon. Pitää vielä testata millaista pullaa sillä saisi aikaan.
2014-03-25 16.12.40

Seuraavaksi kaupasta kokeiluun lähti soijamaitoa, riisimaitoa ja tofua. Soija- ja riisimaidosta ei mulla ole mitään aikaisempaa kokemusta, mutta todella mautonta tofua olen koulussa joskus syönyt. Riisimaito ja tofu on vielä testaamatta, tosin tofulle on jo käyttötarkoitukset mietittynä ja varmasti tässä pikapuoleen tulee myös testattua.

Soijamaidon avasin ja otin hörpyn. Maku oli mukavan pähkinäinen ja tuota voisi kuvitella juovansa ihan tuollaisenaan. Kokeilin sitä ananas, persikka, päärynä, kirsikka, aprikoosi-smoothieen ja hyvää tuli. Aamukahviinkin sitä lorautin ja hyvältä maistui siinäkin. Tähän mennessä suosikki. Ei liian makeaa mun makuuni. Muista sitten myöhemmin, kun niitä ehdin testaamaan.
2014-04-03 19.06.06

Tässä ehkä tämän hetken suurin herkku: tomaatti-basilika-mozzarellaleipä! Kaikki sallittuja ja jopa suositeltavia. Leipänä sitä vaaleinta ranskanpullaa mitä kaupasta löytyy. Taatusti hyvää ja mulle terveellistä! Eilen lorautun päälle vielä hieman chiliöljyä, hyväähän se oli, mutta rohtuneet huulet eivät oikeen tykänneet!
2014-04-03 19.15.29

Lisää herkuttelua: Taco time with Tanja! Ei pitäisi mennä kauppaan nälissään. Tarkoitus oli tehdä peruna-broilerivuokaa, mutta nälkä ajoi keksimään pikaruokaa ja päädyin pitkästä, pitkästä aikaa tacoihin. Olivatpahan muuten ihan törkeen hyviä! Yleensä tulee fajitaksia tehtyä, joten pitkästä aikaa oli piristävää popsia tacoja! Mikä parasta, jauhelihakin maistuu taas pitkästä aikaa!
2014-04-04 14.09.48

Last but not least. Eilinen iltapala: bagel, jonka päällä omatekemää avocadomössöä ja juomana tuo jo edellämainittu smoothie. Hyvää ja terveellistä! Kyllä näillä elää, en valita.
2014-04-05 18.14.19

Aika paljon saa kaupassa tuoteselosteita tavata, kun e-koodeja metsästää. Meillä on aikomus grillata ja mä pähkäsin pitkään, että mitä tahdon grillattuna, kun ruokamakkaroissa on yleisesti ottaen aika paljon fosfaatteja, toki fosfaatittomiakin on, mutta kun niitäkään ei oikeen ole suositeltavaa syödä, niin mitäs sitten. Päädyin sieniin, jotka täytän mulle sopivalla juustolla, eli mozzarellalla. Olisihan se toki kiva, jos sen sienen saisi kääräistyä pekoniin… Niin filepekonissa kuin tavallisessakin oli kiellettyjä e-koodeja, mutta pelastuksen toi luomupekoni!

Tässä yhtenä päivänä todettiin kaupassa, että vaikka me syödäänkin Nörtin kanssa suht samaa ruokaa, niin on meidän ruokavaliossa paljon eroakin. Parasta mun osalta on se, että nyt mä voin oikeasti ostaa niitä ruokia, joista tykkään ja syödä niitä oikeenkin hyvällä omallatunnolla!

Vastaa