Viimeiset lomapäivät

Lomalla tulee aina herkuteltua! Ei me kuitenkaan noita pöydällä kulhossa olleita lumpeita syöty, ne oli vaan koristeena. Tepa, kummitätini, oli leiponut pullaa ja vieläpä kaurajuomaan, joten sain mutustella sitä ihan hyvällä omallatunnolla. Lettujakin paistettiin, sillä niin kuuluu mökillä tehdä. En osannut päättää, että hillolla vai sokerilla joten söin kaksi lettua, toisen hillolla ja toisen sokerilla! Hyvää kuin mikä ja totta kai, ulkona syöden hyvässä seurassa!
thumb_IMG_7611_1024

thumb_IMG_7629_1024

thumb_IMG_7643_1024

thumb_IMG_7645_1024

Mä en juo olutta, en vaan pidä sen mausta, mutta siideristä tykkään. Tosin kovin hankalaa on löytää kunnollista siideriä, kun suurin osa on viinilitkusta väännettyä. Tänä kesänä olen onnistunut bongaamaan ihan lähikaupasta vallan mainiota englantilaista omenasiideriä, joka on tehty oikeasti omenamehusta käyttämässä ja Prismasta löysin Suomenlinnan Panimon Tin Soldier’s siiderin, joka on myös ihan kunnon siideriä. Hinnaltaan ovat melkoisen paljon kalliimpia, kuin nuo eniten myydyt siiderit, mutta sen kerran kun mie pullollisen ostan ja nautiskelen, niin hintaa en katso, pääasia on, että se on hyvää ja tuo Tin Soldier’s on juurikin sitä!
thumb_IMG_7672_1024

Nörtti kaivoi jostain varaston kätköistä tikkataulun ja pitihän sitä tikkaa nakella sitten ihan reilusti. Jopa niin reilusti, että seuraavana päivänä oli käsi niin kipeä, ettei meinannut neule pysyä hyppysissä! Oli myös pientä keskustelua aiheesta, kuinka monta metriä on oikea heittoetäisyys. Nörtti ehdotteli jo kymmentä metriä, totesin, että mä en edes nää taulua niin kaukaa! Osui siihen tauluun sentään muutama tikka, viiden metrin päästä. Ei siihen kyllä tainnut neljää tikkaa enempää yhdellä kertaa osua. Suunta sentää oli oikea!

me20

me19

me18

me23

thumb_IMG_7635_1024

thumb_IMG_7680_1024

Viimeiset saippuakuplat ja kotimatka alkoi! Mökillä oli taas vaihteeksi oikeenkin kivaa! Mistä sitä koskaan tietää vaikka palattaisiin sinne pian uudestaan, ehkä talvella, ehkä vasta keväällä, kuka tietää vaikka vasta ensi kesänä. Meistä ei koskaan tiedä, milloin me se äkkilähtö mökille otetaan!

Rakkautta,
Tanjanimmari

2 kommenttia


  1. Kiitos siiderivinkistä! Minäkin tykkään englantilaisesta kuivasta siideristä ja olutta en juo ollenkaan. Mukavaa Viikkoa!

    Vastaa

    1. Oli kyllä tosi positiivinen yllätys tuo siideri. Nyt odotan ensi kevättä ja Britannian reissua, pääsee maistelemaan erilaisia, paikallisia tuotteita!

      Vastaa

Vastaa