Viisi minulle tärkeää

Henna, Gotta Be Strong-blogista haastoi mut listaamaan ja perustelemaan viisi minulle tärkeää biisiä. Eipä olisi hankalampaa tehtävää voinut näin aamutuimaan tulla, maailma on pullollaan hyviä biisejä, joten valinta on äärimmäisen hankala.

Yllätyin itsekin siitä, miten helposti viisi biisiä kuitenkin löytyi ja miksi ne ovat mulle tärkeitä tai merkittäviä.

1. Hurt – Johnny Cash, kun aikoinaan näin tämän videon sattui se vaan sellaiseen kohtaan elämässäni, että se oli ”osui ja upposi”-olotila samantien. Toki olin jo vuosia aikaisemmin fiilistellyt Nine Inch Nailsin version seurassa, mutta jotenkin täämä Cashin versio on se tuskaisempi versio. Laulu on kulkenut vuosia mukana ja on minulle niin kovin tärkeä. Voisin jopa sanoa, että se on voimauttava ja siksi se on myös piirretty iholleni.

2. Kashmir – Led Zeppelin, ja pieni hippi hymyilee onnellisena. Mestariteos. Mä oon aina pitänyt tätä äärimmäisen erottiisena biisiä! Voin meditoida tän tahtiin, voin maata hiljaa ja antaa musiikin viedä. Voin tanssia, voin rakastaa tämän tahtiin. Tää on vaan ihan kaikki!! Nuori Robert Plant on ihan seksi-jumala tolla videolla, puumanainen tykkää!

3. Hells Bells – AC/DC, ”Noin suunnilleen 22:00 Mr Brian Johnson laittoi helvetinkellon kumajamaan ja no, tämä tyttö pissi hunajaa!” Suora siteeraus vanhasta blogipostauksesta vuodelta 2010 kun oltiin Tampereella ”assedassee” kattomassa. Tällä biisillä on mulle äärimmäisen rauhoittava vaikutus. Tän biisin kanssa olen angstannut hautausmaalla kameran kanssa, kun on ollut pakko kuvata 36 kuvan filkka täyteen muutamassa tunnissa. Jos olen yksin autolla liikenteessä tää soi yleensä tauotta ja täysillä, varsinkin silloin jos olen menossa jonnekin mikä jänskättää, tää saa mut unohtamaan jännityksen ja rentoutumaan.

4. Jumpin’ Jack Flash – The Rolling Stones, Listahan ei olisi mitään ilman Rollareita, kolmesti olen herrat nähnyt livenä, mind blowing! Tähän biisiin liittyy vielä hyvin tiiviisti ensimmäinen kertani Lontoossa. En kyllä ikinä unohda sitä iltaa: Kone laskeutui Lontooseen joskus ennen kymmentä illalla ja kun olin tuloaulaan selvinnyt lähdettiin autolla kohti keskustaa, sillä mulle haluttiin näyttää kaupunkia jo heti illalla. Ajettiin läpi Lontoon ja Rollarit soi ja kun Jumpin’ Jack Flash soi, nykäistii mua hihasta ja sanottiin: ” Look, darling…” johon minä ”oooh, wow, Tower Bridge!” Olin Lontoossa!

5. Moonlight Drive – The Doors, Mä rakastan Jim Morrison runoja yli kaiken. Se pikkuinen hippi taas iloitsee täällä tästä musiikista, niistä runoista. Mulla on yleensä aina mukana The American Night runokirja, koskaan ei tiedä milloin runonälkä yllättää ja aina niistä runoista löytää tahi tajuaa jotain uutta. Yksi parhaista hetkistä tässä elämässäni on ollut oma pieni pyhiinvaellus Cimetière du Père-Lachaiselle ja Jim Morrisonin haudalle.

Siinäpä ne viisi tärkeää. Niin monta jäi pois kuten Jethro Tull, The Dubliners, Hang Playing Hedge Monkeys, Chisu, Scandinavian Music Group, Sir Elwoodin Hiljaiset Värit, Anna Puu, Regina, Peppermoon, Detektivbyrån, U2, Bon Jovi, Black Sabbath, Josh Groban, Billy Joel, Jenni Vartiainen, Allison Kraus, Dixie Chicks… niin paljon hyvää!

 

1 kommentti

Vastaa