Viuhti

Ja tarina menee näin: lähdettiin kuusi vuotta sitten heinäkuussa hakemaan yhtä kissaa meidän muonavahvuuteen lisää. Kävi vahinko, tuli kaksoset 🙂 Kun saavuttiin perille sinne mistä kissa oli tarkoitus meille hakea ja talon ovi avautui, viuhahti pieni, musta otus marjapensaan alle. Samalla meille kerrottiin, että kyseisen kissan uusi koti oli perunut kissan hakemisen, joten me todettiin, että otetaan katti meille. Tuon ”viuhahduksen” myötä kaverille tuli nimeksi Viuhti.

Viuhti on iso poika, painaa reilun 7kg ja on todella pitkä tyyppi. Viuhti on Tiuhtin velipoika. Myös Viuhahtajaksi ja Mustanaamioksi kutsuttu. Täytti heinäkuussa 6 vuotta. Vaikka Viuhti on kokonsa ja massansa puolesta porukan suurikokoisin, on hän luonteeltaan uskomattoman suloinen ja herkkä. Isosta äijästä lähtee pieni ja hentoinen ”miu” kun on asiaa.

Viuhti rakastaa kampaamista ja kun kampa on esillä kehrää kissa ihan julmetun kovaa. Viuhti kehrää muutenkin, välillä riittää se, että katsoo Viuhtiin päin, niin hurinamoottori käynnistyy. Viuhti rakastaa sylissä olemista ja silloin pidetään huoli ihmisen puhtaudesta ja pestään poskea, korvaa, käsivartta, otsaa. Sylissä on kivaa just tasan niin kauan kuin ihminen jaksaa kävellä, hyssytellä ja kantaa. 7 kilon kissaa ei kyllä ihan määrättömiä kanneta 🙂

Iltaisin Viuhti tulee mun tyynylle nukkumaan ja monesti nukahdetaan poski poskea vasten. Viuhti läträä vedellä, juomakupin vedenpinnan korkeus on aina tarkastettava ja oikeastaan juominen on paljon mukavampaa niin, että kastelee tassun veteen ja nuolee tassun kuivaksi. Myös suoraan kraanasta juominen on Viuhtin mielestä ihan mahtavaa, eikä se haittaa, että pääkin välillä kastuu.

Viuhtin lempipuuhaa on maata selällään jossain sellaisessa paikassa, jossa on mahdollisimman hyvin tiellä. Öisin jos meillä liikkuu pimeässä on parempi kävellä laahustamalla, näin ei ainakaan tallaa tai kompastu jos tyyppi on päättänyt parkkeerata itsensä keskelle oviaukkoa.

viuh

viuh1

viuh3

viuh2

2 kommenttia


  1. Apua! Nämä sinun kissapostaukset ei tee ollenkaan hyvää kun kissakuumeelle! Ihania ovat! Ja kivoja kuvia olet onnistunut ottamaan.

    Vastaa

    1. Voi ei ja vielä on kaksi postausta tulematta. Kyllä noita kuvatessa saisi kulumaan päivän jos toisenkin. Nykyään suurin osa kuvista on vaan kännykkäräpsyjä. Pitäis oikeen ottaa asiakseen ”jahdata” noita yksi päivä kameran kanssa ja katsoa mitä sitä saa aikaiseksi 🙂

      Vastaa

Vastaa